BNG Bank organiseert regionale bijeenkomsten voor duurzame ontwikkeling

27 juli 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In de maand september organiseert BNG Bank samen met Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een viertal regionale bijeenkomsten voor gemeentebestuurders over de implementatie van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN in het gemeentelijk beleid.

De duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN worden ook wel de ‘Global Goals’ genoemd. Het is een voortzetting van de Millenniumdoelstellingen. De VN beoogt meerdere doelen, zoals oplossing van extreme armoede en honger, goed onderwijs, gendergelijkheid etc. Het is in totaal een lijst van 17 doelen. Niet alle doelen zullen natuurlijk van toepassing zijn op Nederland (zoals extreme armoede en honger). Voor de doelen die dat wel zijn organiseren BNG Bank en VNG in september vier bijeenkomsten om in gesprek te met de doorvertaling van de duurzame ontwikkelingsdoelen naar Nederlands gemeentelijk niveau.

BNG Bank organiseert regionale bijeenkomsten voor duurzame ontwikkeling

De bijeenkomsten zijn erop gericht gemeentebestuurders te inspireren en concrete handvatten te bieden voor de realisatie van zowel de sociale en economische als de milieuaspecten van duurzaamheid. VNG bespreekt de inbedding van de doelen in het gemeentelijk beleid, waar BNG Bank inzicht geeft in de mogelijkheden van financiering. Tijdens de bijeenkomst is er bovendien alle gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

In totaal worden vier verschillende bijeenkomsten georganiseerd, verspreid over het land.

  • Woensdag 12 september, 15.00 - 17.00 uur in Dordrecht
  • Donderdag 13 september, 15.00 - 17.00 uur in Eindhoven
  • Woensdag 19 september, 10.00 - 12.00 uur in Zwolle
  • Donderdag 20 september, 10.00 - 12.00 uur in Zaanstad