'Pensioen Forum' behandelt de toekomst van de pensioensector

10 juli 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Kennis- en netwerkorganisatie IIR organiseert op 10 oktober 2018 het nationale‘Pensioen Forum’. Tijdens de 12e editie van de conferentie krijgen bezoekers in één dag een update over alle actuele issues die spelen in de pensioensector. In aanloop naar het evenement stelde IIR alvast een whitepaper op over het onderwerp. Vijf pensioenexperts blikken vijf jaar vooruit op kansen en risico’s voor de markt.

De positie van Nederlandse pensioendeelnemers vergeleken met de rest van de wereld is uitstekend. Maar evenals in veel andere landen is vergrijzing een cruciale factor om rekening mee te houden om het niveau hoog te kunnen houden. Maar het nemen van maatregelen ligt al snel gevoelig. Vanuit vakbewegingen is vanzelfsprekend weerstand en de politiek durft om electorale afwegingen ook geen al te grote broek aan te trekken. Volgens één van de sprekers biedt de huidige opzet van het pensioenstelsel weinig ruimte voor onderscheid en innovaties. Wat kan en wat moet er veranderen?

Pensioen Forum behandelt de toekomst van de pensioensector

In een whitepaper zoomt IIR In op hoe het nu eigenlijk écht gesteld is met het verandervermogen van pensioenfondsen. En wordt er gekeken naar waar zij zich specifiek op moeten richten in de komende vijf jaren.