Theodoor Gilissen benoemt twee nieuwe RvB leden

10 februari 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Private Bank Theodoor Gilissen versterkt per 1 mei aanstaande de Raad van Bestuur met twee nieuwe leden. Lodewijk Siertsema (48) wordt verantwoordelijk voor de private banking activiteiten en Jaap Witteveen (44) wordt Chief Financial and Risk Officer (CFRO) en Chief Operating Officer (COO).

Per 1 mei 2012 zal de Raad van Bestuur van Theodoor Gilissen bestaan uit Tanja Nagel (Voorzitter), Lodewijk Siertsema en Jaap Witteveen.

Bestuursvoorzitter Nagel: “Wij zijn zeer verheugd met deze versterking van onze Raad van Bestuur. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met de komst van Jaap en Lodewijk nog beter in staat zullen zijn het vertrouwen van onze relaties waar te blijven maken en tegelijkertijd onze groeiambities te realiseren.”

Lodewijk Siertsema

Lodewijk Siertsema is afkomstig van Credit Suisse Private Banking in Londen. Daar is hij verantwoordelijk voor activiteiten in Nederland, Israël en Scandinavië. Hij studeerde Internationaal Recht in Leiden en begon zijn loopbaan in 1990 bij Pierson, Heldring & Pierson, onderdeel van Fortis. Bij Fortis vervulde Siertsema tot 2007 diverse Investment- en Private Bankingfuncties in onder meer Amsterdam, Madrid en Hong Kong. Tot 2010 gaf hij leiding aan het team International Wealth Management van Credit Suisse in Singapore.

Jaap Witteveen

Jaap Witteveen is afkomstig van ABN AMRO, waar hij de functie van managing director en COO vervult. Zijn hoofdtaak van de laatste twee jaar was het integreren van de Finance, Risk en HRM-functies. Witteveen studeerde aan Nijenrode en begon zijn loopbaan in 1993 bij KPMG. Voordat hij in 1997 bij ABN AMRO kwam, was hij sinds 1994 werkzaam bij Monuta. Witteveen zal de verantwoordelijkheden overnemen van Henk Molenaar, die deze functie op ad interim-basis vervult.