Capgemini en Efma lanceren portaal voor fintechs

22 mei 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Fintechs en financiële instellingen kunnen elkaar voortaan vinden op FinTechVisor. Het platform is bedoeld om financiële bedrijven van groot tot klein samen te brengen en samen te laten werken. Het platform is een initiatief van Capgemini en European Financial Management Association (Efma). 

FinTechVisor wordt een soort virtuele marktplaats waar fintechs en financiële bedrijven elkaar kunnen vinden. Beide soorten bedrijven kunnen gericht op zoek naar relevante partners om samen te werken. Het platform stelt bankiers en verzekeraars bijvoorbeeld in staat om een fintech te zoeken die precies aansluit bij hun behoeftes. Hiervoor is zelfs een matchmaker-functie beschikbaar. 

“De financiële sector ondergaat een belangrijke transformatie. Het idee achter het FinTechVisor portaal is dat alle spelers op één plaats samen deel uit kunnen maken van de toekomst”, aldus William Sullivan, Head of Market Intelligence bij Capgemini. “Met zoveel nieuwe spelers die innovatie aanbieden, hebben traditionele financiële dienstverleners een methode nodig om zich door alle puinhoop te worstelen en de innovatieve FinTech-partner te vinden die hun bedrijf het beste kan transformeren.”

Fintech vraag en aanbod op elkaar afgestemd

ScaleUp Qualification Program

Naast een middel om fintechs te zoeken en te vergelijken integreert Capgemini op FinTechVisor ook hun zogeheten ‘ScaleUp Qualification Program’. Dit programma beoordeelt scale-ups op vier afzonderlijke criteria - mensen, financiën, business en technologie. De score die daar vervolgens uitrolt bepaalt hoe effectief een fintech samen kan werken met een ander bedrijf. Capgemini ScaleUp Qualification is een extra dienst, waarmee fintechs extra kunnen opvallen. Niet iedere fintech komt hiervoor in aanmerking, zo meldt het persbericht.

“De toekomst is nu, en met de FinTechVisor-portal zullen financiële instellingen gemakkelijk toegang hebben tot een uitgebreid scala aan mogelijkheden, waardoor banken meer flexibiliteit en innovatie krijgen“, aldus Vincent Bastid, CEO van Efma. “Capgemini’s ScaleUp Qualification Program zal de waarde van het portaal nog een stap verder brengen, aangezien Capgemini een voortrekkersrol heeft gespeeld in de FinTech-samenwerkingsrevolutie en over de vaardigheden beschikt om te beoordelen wat levensvatbaar is.”

Interne berichtendienst

Gelijk aan bijvoorbeeld Marktplaats kunnen geïnteresseerde bedrijven via een interne berichtendienst contact opnemen met fintechs, om van gedachten te wisselen over mogelijke samenwerking. Naast een bibliotheek met informatie over fintechs, zal ook een content hub zijn intrede doen, waar nieuws en verhalen van succesvolle samenwerkingen gedeeld worden.