NVB organiseert leergang innovatie voor interne toezichthouders

18 mei 2018 Banken.nl 2 min. leestijd

In nauwe samenwerking met Hemingway Professional Governance ontwikkelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) een leergang over innovatie voor interne toezichthouders, zoals leden van raden van commissarissen. De leergang richt zich specifiek op impactvol en duurzaam bijdragen aan de effectiviteit van de innovatie governance van de sector en van hun bank.

De Nederlandse Vereniging van Banken biedt interne toezichthouders een nieuwe leergang, waar zij zich met bijzondere aandacht kunnen richten op de toekomst van de sector en hun specifieke bank. De leergang is ontwikkeling in nauwe samenwerking met Hemingway Professional Governance, een organisatie voor educatie van toezichthouders en commissarissen.

Leergang innovatie voor interne toezichthouders

Het ‘Curriculum Governance of Innovation’ ondersteunt interne toezichthouders bij het vergroten van kennis en inzicht op het gebied van innovatie. In welke mate gaat de bankensector veranderen en hoe kunnen banken daar - in hun strijd om te overleven - daar het beste mee omgaan of zelfs van profiteren? Door deelname aan het curriculum kunnen interne toezichthouders relevante innovatiethema's beter identificeren, evalueren en prioriteren.

Digitalisering en energietransitie speerpunten

De aandacht van het curriculum richt zich op twee hoofdonderwerpen in het bijzonder: digitalisering en energietransitie. Interne toezichthouders doen tijdens het curriculum nieuwe inzichten op waarmee ze hun bank in de juiste richting kunnen helpen sturen. De opzet van het curriculum is in de vorm van twee forumbijeenkomsten en vier rondetafelbijeenkomsten. Naast het opdoen van nieuwe kennis en inzichten kunnen de bijeenkomsten ook gezien worden als waardevolle netwerkmogelijkheden.

De leergang is specifiek bestemd voor leden van raden van commissarissen. Aanmelden is mogelijk via de website van Hemingway Professional Governance.