ABN AMRO heeft meest uitgebreide mobile banking app

25 maart 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Net als in 2013 beschikt ABN AMRO over de meest uitgebreide mobiel bankieren app van Nederland. Dat blijkt uit de tweede editie van de ‘Mobiel Bankieren App Vergelijking’ van Banken.nl.

Mobiel bankieren apps van banken aanzienlijk verbeterd

De kwaliteit van de mobiel bankieren apps van Nederlandse banken is in het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd. Over de hele linie is het aantal in-app mogelijkheden met 66% toegenomen. Hiermee geven banken gehoor aan de wens van de klant om steeds meer zaken via een smartphone of tablet te kunnen regelen.

Mobiel Bankieren Apps Vergelijking

ABN AMRO blijft voorop lopen 

Net als vorig jaar heeft de mobiel bankieren app van ABN AMRO de meeste functionaliteiten. De app is weer uitgebreid en verbeterd waardoor ABN AMRO voorop blijft lopen op het gebied van mobiel bankieren. De app biedt 33 functionaliteiten, 11 meer sinds het vergelijkingsonderzoek van 2013.

Naast de standaard opties biedt de ABN app een overzicht van toekomstige betalingen, incasso’s en periodieke overboekingen, uitgebreide mogelijkheden om rekeningen en betalingen te personaliseren en bij- en afschrijvingen te zoeken. De app is verder uitgebreid met bankmail waarmee klanten persoonlijke 1-op-1 beveiligde emails kunnen ontvangen en versturen. Vanaf september 2013 is het via de app ook mogelijk om rekeningen, van bijv. een restaurant, te delen met vrienden en familie.

ABN AMRO - Mobiel bankieren

Om creditcard uitgaven te kunnen bekijken is bij ABN AMRO een aparte app nodig. Ook is het niet mogelijk via de app online aankopen direct af te rekenen met iDEAL. Deze optie wordt momenteel onderzocht. De app heeft een koppeling met een mobiele website waarop nog meer functionaliteiten beschikbaar zijn.

Naast de mobiel bankieren app biedt ABN AMRO een speciale design app voor private banking klanten.

Mobiel Bankieren App Vergelijking

- Bekijk het persbericht: Mobiel bankieren apps van banken aanzienlijk verbeterd.
- Bekijk deze pagina voor een overzicht van de belangrijkste bevindingen per bank.
- Bekijk deze pagina voor een tabel met de scores per bank / functionaliteitscriteria.