Arnoud Taminiau van ABN AMRO is Young Sourcing Professional 2018

11 april 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Arnoud Taminiau, Procurement Consultant bij ABN AMRO, is verkozen tot Young Sourcing Professional 2018. De uitverkiezing vond plaats tijdens het jaarlijks terugkerende Dutch Sourcing Event.

Ieder jaar organiseren managementadviesbureau Quint Wellington Redwood en Whitelane Research het Dutch Sourcing Event. Het is het grootste ‘buyer-only’ sourcing event van Nederland, aldus de organisatie. Traditiegetrouw wordt ieder jaar de ‘Young Sourcing Professional of the Year’ prijs uitgereikt.

Talentpool

Tijdens de uitreiking wordt de meest veelbelovende sourcing professional onder de 35 in het zonnetje gezet. De kandidaten komen voort uit het eigen Young Sourcing Professional (YSP) programma van Quint en worden genomineerd door opdrachtgevers van het Amstelveense managementadviesbureau. Het YSP-programma biedt young professionals een podium, inspiratie, passie, vak-inzichten en uitdaging, waarbij ze begeleid worden door ervaren sourcing professionals. De geselecteerde kandidaten maken niet alleen kans op een bijzondere prijs, ze dingen bovendien mee naar een jaar lang gratis zakelijke coaching.

Arnoud Taminiau van ABN AMRO is Young Sourcing Professional 2018

“Het is de missie van Quint om het sourcingvak op een steeds hoger plan te brengen. Daartoe investeren wij in jonge gepassioneerde en gedreven professionals, ook buiten de eigen organisatie. Doel is om de sourcingexperts of -managers van morgen te vinden en uit te dagen”, benadrukt Alex van den Bergh, Global Sourcing Advisory Lead bij Quint, het belang van het YSP-programma.

Dit jaar streden weer enkele tientallen kandidaten om de titel van Young Sourcing Professional. Iedere kandidaat is actief in de samenwerking tussen IT, Business en (externe) partners of leveranciers. Zij werken binnen IT afdelingen, Inkoop/Procurement, Sourcing, Demand Management, Contract- of Leveranciersmanagement of Operations en hebben de ambitie om hun organisatie op een hoger plan te brengen.

Arnoud Taminiau

Na een spannende finaleronde is uiteindelijk Arnoud Taminiau verkozen tot Young Sourcing Professional 2018. Taminiau is sinds 2009 werkzaam bij ABN AMRO, waar hij begon als Management Trainee. Hij werkte vervolgens enkele jaren als Relationship Manager (TMT) en vanaf 2014 is hij in dienst als Procurement Consultant (IT & Operations). Tijdens het Dutch Sourcing Event sprak Taminiau over blockchain en over smart contracts in de relatie tussen afnemer en leverancier. Volgens Van den Bergh was het “fantastische pitch” en een “excellente presentatie”. Daarnaast is hij lovend over een andere kandidaat, Emiel Korteweg van Hogeschool Utrecht, voor zijn “boeiende en geestige pitch” ‘Leveranciers zijn ook maar mensen’.

Taminiau mag een jaar lang de titel Young Sourcing Professional 2018 drage. Hij volgt hiermee Rowan Preesman op. Preesman was actief als Service Management Officer bij ABN Amro en sinds februari van dit jaar is hij bij ABN AMRO Clearing Bank aangesteld als Product Manager Big Data. In 2016 werd de verkiezing gewonnen door Lesley Kaziow.