Betalingsverwerker Adyen maakt naar verwachting deze zomer beursgang

10 april 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlandse fintech Adyen maakt deze zomer de stap naar de Amsterdamse beurs, zo melden verschillende bronnen. De verwerker van mobiele en digitale betalingen is naar verluidt al in gesprek met beleggers uit Londen en New York. De verwachting is dat als het eenmaal zo ver is, het orderboek voor de beursgang snel volstroomt.

Al enkele jaren maakt fintech Adyen achter de schermen furore. Het bedrijf zal bij veel consumenten niet direct een belletje doen rinkelen, maar ongemerkt zullen velen toch ongemerkt gebruikmaken van de diensten van Adyen. Veel webwinkels maken namelijk gebruik van de diensten van Adyen, waarmee ze betaalopties als iDeal, PayPal en creditcard integreren in hun webshop. Adyen mag meerdere zeer grote spelers tot zijn clientèle rekenen, waaronder Facebook, Spotify en Netflix.

Betalingsverwerker Adyen maakt naar verwachting deze zomer beursgang

Adyen lijkt ineens vaart te zetten achter een beursgang. Dat is opmerkelijk, gezien de woorden van topman Pieter van der Does, amper een jaar geleden: “Ik denk niet dat het logisch is om nu een beursgang te doen. We groeien heel hard. We zetten nieuwe producten in de markt en het is wel prettig dat je niet precies voor analisten moet gaan voorspellen wat het gaat doen. Nu kan ik het aan een kleine groep investeerders uitleggen en dat zorgt voor weinig afleiding.”

Mogelijk overname?

Dat het tot een beursgang komt is nog allerminst zeker. Los van het feit dat Adyen nog niets bevestigd heeft en het vooral speculaties zijn, kan het ook nog tot een overname komen. Daarvoor wordt onder andere de naam van PayPal genoemd. Dat zou extra saillant zijn, omdat nog maar kort geleden online veilingsite eBay Adyen verkoos als nieuwe betalingsverwerker ten faveure van - jawel - PayPal.