Theodoor Gilissen: Obligatiemarkt biedt kansen in 2013

19 december 2012 Banken.nl 1 min. leestijd

In tegenstelling tot grootbanken, blijft Theodoor Gilissen in het nieuwe jaar inzetten op beleggingsadvies. Voor 2013 ziet de private bank opnieuw rendementskansen. Op aandelengebied gaat de voorkeur uit naar Noord-Amerika en de opkomende markten. Op obligatiegebied krijgen vooral bedrijfsobligaties en staatspapier uit de perifere Eurolanden (met name Ierland en Italië) de voorkeur (zie onderstaande grafiek).

Dit blijkt uit de vandaag uitgebrachte publicatie ‘Perspectief 2013’. Hierin verwoordt Theodoor Gilissen haar marktvisie en beleggingsstrategie voor 2013. De experts van Theodoor Gilissen gaan in op de verschillende beleggingscategorieën en stippen hun favorieten aan. Voor Nederland gaat het onder andere om ASML, DSM en Royal Dutch Shell. Enkele Amerikaanse favorieten: Costco, General Electric en Oracle. Als interessante beleggingsfondsen worden het Henderson Pan European Equity Fund en het PIMCO Euro Bond Fund getipt.

Bestuursvoorzitter Theodoor Gilissen Tanja Nagel: "Met deze publicatie voorzien wij u graag van extra beleggingsinzichten. Dit sluit aan op ons streven uw kennispartnerbij vermogenszaken te zijn. Ook in 2013 blijven wij uw vertrouwen graag waard".

Theodoor Gilissen - Perspectief 2013