Theodoor Gilissen: PrecisionCapital neemt KBL epb over

31 juli 2012 Banken.nl 3 min. leestijd

KBC Groep en Precision Capital hebben 31 juli 2012 overeenstemming bereikt over de in oktober 2011 aangekondigde verkoop van KBL European Private Bankers. Met deze overeenkomst krijgt Precision Capital voor een bedrag van ongeveer €1 miljard een aandeel van 99,9% in KBL epb. KBL epb is een uniek Europees netwerk van lokale private banks, in Nederland vertegenwoordigd door Theodoor Gilissen.

Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van Theodoor Gilissen: "Wij zijn verheugd over de afsluiting van deze transactie en de kansen die deze biedt voor Theodoor Gilissen. De overname stelt ons in staat onze dienstverlening, gericht op persoonlijke service van hoogkwalitatieve aard, de komende jaren tot verdere meerwaarde voor onze cliënten te laten zijn. Wij hebben de zekerheid dat een sterke aandeelhouder achter ons staat. Zij gaat investeren zodat wij onze dienstverlening verder kunnen aanscherpen. Wij kunnen, onder eigen vlag, verder met onze plannen. Ons aandachtsgebied blijft private banking, waarbij onze focus ligt op beleggen. Wij richten ons de komende periode op de verbetering van onze online faciliteiten en beleggingsadvisering.”

Precision Capital

Precision Capital is een vennootschap naar Luxemburgs recht, gevestigd in Luxemburg. Zij vertegenwoordigt de belangen van een groep particuliere beleggers afkomstig uit Qatar. Dankzij haar hoge solvabiliteit - een core Tier 1 ratio van 16,5%, een Loan-to-Deposit ratio van 21,1% en een ruim kasoverschot (overschot van meer dan € 3 miljard) - is KBL epb een acquisitie met groot potentieel. De naam KBL epb zal blijven bestaan.

George Nasra, CEO van Precision Capital: “De aanwinst van KBL epb verheugt mij. Het betreft een solide, solvabele, goed gevestigde Europese bankgroep. Wij zullen alles in het werk stellen om de ontwikkeling verder te zetten, niet alleen in de Europese markten, waar de bank een uitstekende reputatie heeft opgebouwd, maar ook buiten Europa. Wij beschouwen ons engagement ten aanzien van KBL epb, haar klanten en haar personeel als een lange termijnverbintenis. We zullen de ondernemingsgeest van de groep, die zich onderscheidt door zijn uniek bedrijfsmodel, behouden en stimuleren. Ik ben ervan overtuigd dat de directie en het personeel van KBL epb, die steeds het bewijs hebben geleverd van een grote bekwaamheid en een mooi dynamisme, deze krachten verder zullen ontwikkelen om het toekomstig succes van de onderneming te waarborgen.”

KBL epb

In de door KBC en Precision Capital ondertekende overeenkomst is bovendien gewaarborgd dat het managementteam en de diensten gehandhaafd zullen blijven. KBL epb blijft één van de weinige internationale bankgroepen met een moedermaatschappij in Luxemburg.

Jacques Peters, CEO van KBL epb: “De nieuwe aandeelhouder zegt met een langetermijn- perspectief zijn steun toe aan onze bedrijfsstrategie. Ons model gebaseerd op entrepreneurship, gericht op de noden en wensen van onze cliënten, wordt opnieuw bevestigd. Dit zijn in onze ogen belangrijke troeven en het was voor ons van het grootste belang dat deze sterke punten alsmede het potentieel van onze groep op hun juiste waarde worden ingeschat.”

De overname biedt sterke groeivooruitzichten voor KBL epb, zowel op de Europese markten als in Azië en het Midden-Oosten. Precision Capital zal KBL epb met name steunen bij het voeren van een uitgebreide recruitmentcampagne, waardoor zij het hoge niveau van dienstverlening aan haar cliënten kan handhaven en nog verder versterken. Naast de waarborg van de koper om op deze manier de organische groei van de huidige filialen te ondersteunen, is er ook de bereidheid om strategische opportuniteiten voor externe groei in Europa aan te grijpen. Bovendien zal, dankzij de sterke banden van Precision Capital met het Midden-Oosten, de groei van KBL epb in deze nieuwe regio versnellen.