ABN AMRO bij top duurzame banken

05 februari 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO hoort bij de bovenste 5% banken als het gaat om duurzaamheid. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse Sustainability ranglijst van Robecosam. De bank ontvangt een Silver Class onderscheiding voor haar duurzame prestaties.

Ieder jaar beoordeelt Robecosam ruim 3.000 beursgenoteerde ondernemingen op hun economisch-, sociaal- en milieubeleid. Daaruit voort komt de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), waaraan af te lezen is hoe duurzaam beursgenoteerd bedrijven bezig zijn. Van de 100 te behalen punten scoort ABN AMRO er 91, gemeten over het jaar 2017. Dat is vier punten meer dan een jaar eerder en dertien punten meer dan twee jaar eerder. Op de lijst komen 274 banken voor, waarvan de gemiddelde score slechts 54 punten is.

ABN AMRO bij top duurzame banken

Waarop scoort ABN AMRO bovengemiddeld goed? Met name op de categorieën Impact Measurement (de impact die investeringen hebben op de leefomgeving), Mensenrechten en Materialiteit. In het bijzonder wordt de transparantie van de bank gewaardeerd op sociale thema’s en milieuthema’s. Ook inspanningen ter bevordering van de circulaire economie zullen een rol hebben gespeeld in het hoge puntenaantal. De bank won onlangs in Davos de prijs voor Circular Economy Investor.

Topman van ABN AMRO Kees van Dijkhuizen is vanzelfsprekend in zijn sas met de hoge score van de bank: “Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO: ‘We hebben samen met onze klanten in korte tijd grote vorderingen op het gebied van duurzaamheid gemaakt. Ik ben er trots op dat dit herkend wordt door RobecoSAM en dat zij ons in de top 5% best presterende banken wereldwijd plaatsen. We zien nog steeds verbeterpotentieel en hebben daartoe onder meer onze ambities op het gebied van circulariteit, duurzaam beleggen en voor verduurzaming van vastgoed gelanceerd afgelopen jaar. We zullen ook het komend jaar stappen blijven zetten om verder te blijven verduurzamen.”