NIBC CIO Artie Debidien wint etnische zakenvrouwen-award

29 november 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 25 november 2017 werden tijdens een gala in WTC Rotterdam de winnaressen van de EZVN Awards bekendgemaakt. De prijsuitreiking viert de successen van etnische zakenvrouwen en managers in het Nederlandse bedrijfsleven. Artie Debidien, Director Information Technology van NIBC Bank, ging naar huis met de EZVN Award in de categorie ‘Managers’.

De awards zijn een initiatief van Stichting EZVN, wat staat voor Ethnische Zaken Vrouwen Nederland. De stichting werd in 2004 opgericht om een podium te bieden aan vrouwelijk zakelijk talent met een etnische achtergrond. Als onderdeel van dit doel organiseert de stichting ieder jaar de uitreiking van de EZVN Awards. De uitreiking van de awards draagt volgens de stichting onder meer bij aan de positieve beeldvorming over vrouwen met een etnische achtergrond in het bedrijfsleven, aan de stimulatie van economische zelfstandigheid door ondernemerschap of doorstromen naar hogere functies onder deze doelgroep en aan het zichtbaar maken van deze doelgroep in de Nederlandse samenleving.

De Awards worden uitgereikt in drie categorieën. De EZVN Zakenvrouw Award – die dit jaar voor de veertiende keer werd uitgereikt – de EZVN Managers Award – dertiende keer – en de EZVN Aanmoedigings Award – vijfde keer. Waar de categorieën ‘Zakenvrouw’ en ‘Aanmoediging’ bedoeld zijn voor ondernemers, viert de ‘Managers’ categorie het succes van etnische vrouwen op managementposities in het Nederlandse bedrijfsleven. In de categorieën ‘Zakenvrouw’ en ‘Aanmoediging’ gingen de prijzen dit jaar respectievelijk naar serieondernemer Eveline Wu en Mary-Jo de Leeuw, medeoprichtster van adviesbureau Revnext.

Artie Debidien, NIBC

Artie Debidien

De EZVN Managers Award ging dit jaar naar Artie Debidien. Debidien is sinds augustus 2015 actief als Director Information Technology bij NIBC Bank. In de vier jaar daarvoor bekleedde zij al een soortgelijke functie bij Knab – zij gaf leiding aan de ICT en Operations afdelingen van de online bank. Van 2008 tot 2010 was zij als Senior Management Consultant werkzaam bij financial services consultancybureau ConQuaestor (tegenwoordig Improven) en in de jaren daarvoor bekleedde zij verschillende functies bij Dell, Dexia Bank, Delta Lloyd Bank en was zij twee jaar lang zelfstandig consultant.

Maritza Russel, bestuursvoorzitter en oprichter van EZVN, vertelt over Debidien: “Artie is een selfmade woman, een topklasse manager die de leiding neemt zowel zakelijk als privé. Een rolmodel waarin Nederlandse professionals met een andere culturele achtergrond zich kunnen herkennen en waardoor zij durven geloven dat ook zij de top kunnen bereiken.” De jury oordeelde: “Artie inspireert, motiveert en realiseert met een duidelijke visie en strategie. Een kei in haar werk en in staat om organisaties binnen korte tijd naar een hoger niveau te tillen.”

Zelf reageert Debidien als volgt op het winnen van de award: “Ik maak deel uit van een bedrijf dat staat voor groei en ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers. Dat sluit aan bij wat ik voor mezelf wil, zakelijk maar ook wat betreft persoonlijke ontwikkeling. Met deze award hoop ik een inspiratie te kunnen zijn voor anderen en vooral mijn ervaringen te delen.” Ze vervolgt: “Ik ben trots dat ik heb gewonnen door het feit dat mijn collega’s mij hebben genomineerd en dat het juryrapport mijn persoonlijke en professionele doorzettingsvermogen onderschrijft. Ik draag mijn award op aan het NIBC IT-team en alle mensen waarmee ik heb samengewerkt in mijn carrière.”

Verder benadrukt zij het belang van het initiatief van EZVN om de awards uit te reiken. “Het is van belang dat talent opgemerkt wordt ongeacht huidskleur en geslacht en dat kwaliteiten overal zichtbaar worden. Dit zal anderen inspireren en motiveren om meer uit zichzelf te halen”, sluit Debidien af.