ING lanceert Bonnen & Facturen app-functionaliteit

27 november 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Na een succesvolle pilot heeft ING een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd in haar Mobiel Bankieren App. Met ‘Bonnen & Facturen’ kunnen zakelijke klanten real-time hun administratie bijhouden in de app. De eerste groep van 80.000 zakelijke klanten kan sinds 22 november gebruikmaken van de functionaliteit.

Herman Tange, directeur marketing ING Zakelijk, vertelt: “Met de Bonnen & Facturen-functionaliteit van ING kunnen ondernemers hun boekhouding real time bijhouden in hun Mobiel Bankieren App en ze kunnen de gegevens desgewenst downloaden via Mijn ING Zakelijk (internetbankieren). Op elk gewenst moment is een overzicht van de inkomsten, uitgaven en af te dragen btw beschikbaar in de app. Dit sluit aan bij de behoefte van ondernemers aan tijdsbesparing en overzicht bij hun financiën, zodat zij zich zoveel mogelijk kunnen richten op de kernactiviteiten van hun bedrijf.”

Met Bonnen & Facturen kunnen ondernemers in de Mobiel Bankieren App foto’s maken van bonnen en facturen en deze toevoegen aan bij- of afschrijvingen. Zo blijft het bonnetje bewaard in de veilig omgeving van de ING Mobiel Bankieren App en hoeven klanten deze niet langer te bewaren voor de Belastingdienst. Ook kunnen zakelijke klanten extra informatie toevoegen aan de bij- en afschrijvingen. “Hiermee zorgt ING voor tijdsbesparing en gemak voor haar klanten”, aldus Tange. De nieuwe functie, die de afgelopen maanden getest werd als pilot, is vanaf 22 november te gebruiken door 80.000 zakelijke klanten van ING en zal later beschikbaar worden voor alle zakelijke gebruikers van de ING-app.

 ING lanceert Bonnen & Facturen app-functionaliteit voor ondernemers

“De vervolgstap is dat we de Bonnen & Facturen-functionaliteit gaan koppelen aan boekhoudpakketten, waarbij we ervoor zorgen dat de ondernemer met zijn vertrouwde aanbieder kan werken”, aldus Tange. Dit past binnen de strategie van de bank om een digitaal platform voor ondernemers te realiseren met de ING Mobiel Bankieren App als basis. “Op dit platform bieden we met derde partijen services aan onze klanten aan. Zo kunnen ondernemers eenvoudig, snel en veilig hun zaken regelen met altijd real-time overzicht. Of dit nu bankzaken zijn, administratie of straks andere diensten van andere aanbieders.” Men kan bijvoorbeeld denken aan een dienst waarbij de belastingaangifte voor een groot deel automatisch wordt ingevuld op basis van de gegevens uit de app.

ING volgt hiermee een bredere trend in het internationale bedrijfsleven, stelt Tange. “De meeste waardevolle merken van dit moment bieden hun klanten platforms die ook openstaan voor aanbod van producten van externe partners. Denk aan Amazon of Bol.com. De klant vergelijkt en heeft de keuze wat het beste bij hem of haar past. Een dergelijk platform bouwen wij nu om ondernemers vooruit te helpen. Bonnen & Facturen is daarbij de eerste stap”, sluit hij af.