Ingrid de Graaf van Aegon is Topvrouw van het Jaar 2017

03 oktober 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een grote eer voor Ingrid de Graaf, die verkozen is tot Topvrouw van het Jaar 2017. De Graaf is directievoorzitter van Aegon Particulier en daarnaast lid van de directie van Aegon Nederland. Een jaar lang mag zij de titel met trots dragen.

Aanvankelijk waren tien vrouwen genomineerd voor de prestigieuze titel Topvrouw van het Jaar 2017. De topvrouw van Aegon nam het in de laatste ronde op tegen twee andere topvrouwen, te weten Petra van Hoeken - CRO en lid van de Raad van Bestuur bij Rabobank - en Marjan Rintel, Directeur Operatie en eveneens lid van de Raad van Bestuur bij Nederlandse Spoorwegen.

Aandacht voor diversiteit en duurzaamheid

Het was al de dertiende keer dat de verkiezing Topvrouw van het Jaar gehouden werd. De vijfhoofdige jury wist waar ze op moesten letten, want onder meer de topvrouwen van het jaar 2016 en het jaar 2015 waren vertegenwoordigd. De jury loofde De Graaf vanwege haar vermogen tot verbinding en haar lef. Meer nog dan vorige jaren lette de jury op inspanningen die de kandidaten leverden op het gebied van bevordering van diversiteit en duurzaamheid in hun bedrijf.

Aegon Board Member named Top woman of the year 

Gevraagd naar de keuze van de jury voor haar, antwoordde ze: “Ik denk dat ik grote thema’s op de kaart durf te zetten. Ik zet me heel erg in voor duurzaamheid en het ‘van schulden naar kansen’ programma waarmee we met Delta Lloyd een aantal jaar geleden zijn begonnen en dat nu in de eerste fase zit hier bij Aegon. Binnen dat programma proberen we de financiële zelfredzaamheid bij mensen met schulden te bevorderen. Daarnaast vind ik het thema diversiteit zoals gezegd heel belangrijk. Ik geloof heel erg in diversiteit in de bestuurskamers. Ook in de bestuurskamers is de weerspiegeling van de werkelijkheid belangrijk.”