ABN AMRO lanceert website Verder met Financieren

17 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO lanceert een website voor het MKB met daarop nuttige en praktische informatie over kredietverlening. Waar moet een kredietaanvraag aan voldoen? Hoe ziet het kredietacceptatieproces er uit? Hoe kan de ondernemer zijn kans op succes vergroten? En mocht toewijzing van een krediet niet mogelijk zijn, wat zijn dan eventueel andere opties?

Duidelijkheid bieden

Hans Hanegraaf, Algemeen Directeur Bedrijven: "Gezien de brede discussie over kredietverlening aan het MKB vinden we het belangrijk om duidelijkheid te bieden. Deze website helpt daar bij. Het biedt tips, feiten en cijfers en tevens is er ruimte voor dialoog. Ondernemers kunnen via de website vragen stellen en reageren op artikelen."

Verder met Financien

Nog geen hogere investeringsbereidheid MKB

Daarnaast bevat de website cijfers over kredietverlening. In de cijfers over 2013 valt op dat in het tweede en derde kwartaal de daling van het aantal kredietaanvragen leek af te vlakken. Echter, in het vierde kwartaal daalde het aantal kredietaanvragen met zo’n 7% verder ten opzichte van het derde kwartaal. Alhoewel de verwachtingen voor economische groei beter worden, vertaalt dit zich nog niet direct in een hogere investeringsbereidheid van het MKB. Het aantal gehonoreerde kredietaanvragen lag in 2013 gemiddeld op 33,5%. Ten opzichte van 37,3% in 2012 en 32% in 2011.

Langzame toename kredietaanvraag in 2014

Hans Hanegraaf: "Het MKB heeft pittige jaren achter de rug met een krimpende economie en dalende binnenlandse particuliere bestedingen. Diverse indicatoren wijzen echter op het aantrekken van de Nederlandse economie in de komende periode. Dat zal het MKB ondersteunen. We verwachten voor 2014 dat de daling van de kredietaanvragen afzwakt en in de loop van het jaar langzaam weer zal toenemen."