ABN AMRO behoort tot banken met beste duurzaamheidsbeleid ter wereld

13 september 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het duurzaamheidsbeleid van ABN AMRO behoort tot de beste in de wereldwijde financiële sector. Dat blijkt uit een recente duurzaamheidsbeoordeling door RobecoSAM, die de bank onder meer hoog beoordeelt op ‘Impact measurement’, ‘Human Rights’ en ‘Materialiteit’. 

Onderzoeksinstelling RobecoSAM beoordeelt jaarlijks ruim 3.000 beursgenoteerde ondernemingen op economisch- en sociaal gebied en milieubeleid. Op basis van de duurzaamheidsbeoordeling wordt ieder jaar de gerenommeerde wereldwijde Dow Jones Sustainability Index (DJSI) samengesteld, een wereldwijde duurzaamheidsranglijst waarin ieder bedrijf een score van 0 tot 100 kan behalen.

ABN AMRO in de DJSI

Nederlandse grootbank ABN AMRO scoort al jaren hoog op de DJSI. Vorig jaar behaalde ABN AMRO een score van 87 punten en behoorde daarmee tot de 10% best scorende banken in de wereldwijde ranglijst. Het jaar daarvoor (2015) behoorde ABN AMRO tot de top 15%. 

ABN AMRO behoort tot banken met  beste duurzaamheidsbeleid ter wereld

In de 2017-editie van het onderzoek heeft ABN AMRO 91 van de 100 punten toegekend gekregen. Met deze score zal de bank naar verwachting tot de top 5% van de sector ‘Banken’ behoren* – een sector waarin gemiddeld 58 punten worden gescoord en waarin de hoogste score tot nu toe 94 punten bedraagt. Vooral op het gebied van ‘Impact measurement’, ‘Human Rights’ en ‘Materialiteit’ scoort ABN AMRO hoger dan het gemiddelde in de wereldwijde bankensector. Ook de inspanningen van de bank op het gebied van transparantie over sociale thema’s en milieu krijgen een hoge waardering.

Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO, reageert op de beoordeling: “Ik ben er trots op dat we nu binnen DJSI tot de top van meest duurzame banken wereldwijd behoren. ABN AMRO wil op de lange termijn financiële en niet-financiële waarde creëren voor alle stakeholders - klanten, aandeelhouders, medewerkers en de maatschappij als geheel. Onze DJSI-score is een goede graadmeter om te bepalen of we op de goede weg zijn en of investeerders dat ook erkennen. Bovendien gebruiken we de beoordeling om ons beleid en onze activiteiten nog verder te blijven verbeteren.”

* De relatieve positie van ABN AMRO ten opzichte van andere financials wordt officieel bekend in januari 2018, als RobecoSAM de 2017-editie van de DJSI-ranglijst uitbrengt.