Centraal Beheer start Hypotheek Academie

01 september 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Veel mensen overwegen zelfstandig online een hypotheek af te sluiten, ongeveer een derde. Zij doen dit zonder ondersteuning van een financieel adviseur. Dit blijkt uit onderzoek dat Centraal Beheer heeft laten uitvoeren. Om de kennis over hypotheken te vergroten heeft de verzekeraar nu de Hypotheek Academie opgericht.

Tien jaar geleden was het nagenoeg ondenkbaar dat een particulier zelfstandig een hypotheek afsloot. Via internet zijn er ondertussen veel partijen opgekomen waarbij het mogelijk is om zonder adviseurs - zelfs überhaupt zonder iemand te zien - een hypotheek af te sluiten. Naast de opkomst van online mogelijkheden speelt wellicht ook een rol dat weinig Nederlanders vertrouwen hebben in financieel adviseurs en daarom ervoor kiezen zelf hun eigen zaken te regelen.

Online leeromgeving

Het internet is een oneindige bron van informatie en van ervaringen van anderen, maar vaak is deze gefragmenteerd en het is niet altijd eenvoudig de betrouwbaarheid te beoordelen. Verzekeraar Centraal Beheer lanceert daarom de Hypotheek Academie. Via de online leeromgeving kunnen consumenten zich vrijblijvend voorbereiden op het afsluiten van een hypotheek. Er is bovendien een mogelijkheid de kennis te toetsen. Bij veel aanbieders is namelijk een kennis- en ervaringstoets omtrent hypotheken verplichte kost. De Hypotheek Academie is ook nuttig voor mensen die wél samen met een financieel adviseur een hypotheek afsluiten, omdat de kennis die opgedaan mensen meer zelfvertrouwen geeft in adviesgesprekken.

Centraal Beheer start Hypotheek Academie

Gat tussen kennis en ambitie

Angela Eijlander is manager Hypotheken Centraal Beheer en legt uit: “Afsluitkosten en rente blijken in het onderzoek de doorslaggevende factoren om zelfstandig online af te sluiten. Uit het onderzoek blijkt ook dat 60 procent van de starters vindt dat hij onvoldoende hypotheekkennis heeft. Er zit dus een flink gat tussen de benodigde kennis en de ambitie van de doelgroep om zelf een hypotheek af te sluiten. Daar helpen we bij met de Hypotheek Academie. Daarbij richten we ons niet alleen op de consument die zelf wil afsluiten. Iedereen die bezig is met zijn hypotheek kan hier terecht."