Amerikaanse webshop adopteert nieuwe cryptocurrency

15 augustus 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Amerikaanse webshop Overstock biedt klanten vanaf nu de mogelijkheid om met vier soorten digitale munten te betalen. Naast Bitcoin kunnen klanten voortaan ook afrekenen met Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Zij zijn hiermee de eerste webshop waar in vier verschillende digitale afgerekend kan worden.

De webshop Overstock werd gestart in 1999 en richtte zich aanvankelijk op de verkoop van onbenutte of afgeschreven voorraden en geretourneerde producten die niet meer als nieuw verkocht konden worden. In de loop der jaren is de omzet in gebruikte en overbodige producten inmiddels uitgebouwd tot $1,8 mld per jaar. Daarmee is het natuurlijk nog lang geen Amazon, maar ze zullen evenmin snel over het hoofd gezien kunnen worden.

Overstock breidt acceptatie digitale valuta uit

Sinds deze week biedt Overstock klanten de mogelijkheid om naast reguliere betaalmethodes ook in diverse digitale valuta te betalen. In 2014 was Overstock de eerste grote online retailer die besloot om Bitcoin te aanvaarden. Dat wordt nu uitgebreid met Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Met name de keuze voor Bitcoin Cash is opvallend, deze valuta bestaat immers pas net iets meer dan een week.

De in Utah gevestigde onderneming legt hun keuze voor de snelle acceptatie van digitale valuta uit bij monde van CEO Patrick Byrne: “Overstock is pro-vrijheid, wat ook betekent dat mensen de vrijheid moeten kunnen hebben om betalingen te kunnen doen zonder daarbij afhankelijk te zijn van structuren en platformen die in handen zijn van centraal geleide instellingen of overheden.”