Achmea-topman Gerard van Olphen gaat SNS leiden

01 februari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Na bekendmaking van de nationalisatie van SNS REAAL door Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vanochtend hebben topman Ronald Latenstein, financieel directeur Ference Lamp en voorzitter van de raad van commissarissen Rob Zwartendijk aangegeven af te treden bij SNS REAAL. Gerald van Olphen, Chief Financial & Risk Officer van de Raad van Bestuur van Achmea, vertrekt per direct bij Achmea en wordt CEO van SNS REAAL. De functie van Rob Zwartendijk wordt tijdelijk waargenomen door de huidige vice-voorzitter Overmars.

Reden voor de terugtreding van de bestuurders is dat zij geen verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen voor het nationalisatiescenario.

Gerald van Olphen

Gerard van Olphen wordt de nieuwe CEO van de genationaliseerde bankverzekeraar SNS REAAL. Vanaf 2002 is Van Olphen CFO en lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Daarvoor bekleedde hij verschillende hogere posities bij ABN AMRO, REAAL Verzekeringen en NIBC). Van Olphen vertrekt per direct bij ACHMEA.

Ook Maurice Oostendorp maakt deel uit van de nieuwe Raad van Bestuur. Hij is sinds 2009 financieel bestuurder bij UVIT en werkte daarvoor in diverse functies bij ABN AMRO.

Het nieuwe management heeft de opdracht om zodra het bedrijf is gestabiliseerd en de markt het toelaat onderdelen weer in private handen te brengen, zegt het ministerie. Verder laat het Ministerie weten dat bonussen voor bestuursleden niet aan de orde waren en zijn. Bij de instelling wordt, bovenop het bestaande bonusverbod, loonmatiging verwacht.