ASN Bank investeert in biodiversiteit

09 augustus 2017 Banken.nl 1 min. leestijd

ASN Bank investeert $25 miljoen in biodiversiteitsfonds eco.business Fund. Het fonds richt zich op ondernemers in Latijns-Amerika uit de sectoren landbouw, visserij, bosbouw en toerisme en helpt hen met duurzaam ondernemen.

Door te investeren in eco.business Fund wil ASN Bank bijdragen aan het behoud en de bescherming van de biodiversiteit in de wereld. Met behulp van lokale banken en kredietverstrekkers verstrekt het fonds - voornamelijk actief in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied - leningen aan lokale ondernemers. Niet elke onderneming krijgt zomaar een lening. Daarvoor moeten zij eerst voldoen aan een duurzaamheidskenmerk en op een zogeheten ‘greenlist’ staan van activiteiten die de biodiversiteit versterken. Naast financiële steun krijgen ondernemers ook technische ondersteuning in het behalen van hun doelen.

ASN Bank investeert in biodiversiteit

Onderdeel van langetermijnstrategie

‘Onze financiering van het eco.business Fund biedt ons als Nederlandse bank de mogelijkheid invloed uit te oefenen op het behoud van biodiversiteit wereldwijd. Publieke en private financiering hebben een hefboomeffect op elkaar dat de risico’s beperkt. Dit maakt het voor ons een bijzondere, mooie financiering’, aldus Remko de Bie, accountmanager Duurzame Financieringen bij ASN Bank. Met deze investering zet ASN Bank weer een stap richting haar langetermijndoel. De bank die onderdeel is van De Volksbank heeft als doel om in 2030 beleggingen en investeringen geen nettoverlies van de biodiversiteit meer te laten veroorzaken.

Ook de voorzitter van eco.business Fund reageert verheugd: “Het is een eer dat wij ASN Bank mogen verwelkomen als nieuwste investeerder in een groep van gelijkgestemden die zich inzet voor een duurzamer gebruik van natuurlijke hulpbronnen.”