BinckBank introduceert beleggen voor later met Binck Pensioen

19 juli 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BinckBank heeft een nieuw product gelanceerd: Binck Pensioen. Met Binck Pensioen kunnen klanten van de online broker zelfstandig pensioen opbouwen door maandelijks of jaarlijks geld in te leggen. Dit geld wordt automatisch belegd in kostenefficiënte indexfondsen. 

De tijd dat de beroepsbevolking bijna altijd automatisch pensioen opbouwde bij de werkgever is voorbij. Door strengere pensioenregels, een verhoogde pensioenleeftijd en flexibilisering in de arbeidsmarkt zien nu steeds meer Nederlanders zich gedwongen om individueel pensioen op te bouwen. Dit gaat echter lang niet altijd goed, volgens BinckBank CEO Vincent Germyns. Hij vertelt: “Zo’n driekwart van alle Nederlanders heeft te maken met een pensioentekort, maar tegelijk hebben weinigen zin daar tijd en geld in te steken.” Volgens hem beschouwen mensen hun pensioen als “iets ingewikkelds dat ver in de toekomst ligt”. “Terwijl het juist cruciaal is zo vroeg mogelijk te beginnen”, aldus Germyns. 

Binck Pensisoen

Om Nederlanders te helpen hun pensioentekort te verkleinen heeft BinckBank een nieuw product gelanceerd. Met Binck Pensioen kunnen klanten van de online broker vanaf een laag bedrag per maand of per jaar zelf bijdragen aan hun pensioenopbouw. Binck Pensioen is volledig geautomatiseerd en is erop gericht het opbouwen van een toereikende oudedagsvoorziening zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te maken. Ingelegd geld wordt belegd in kostenefficiënte indexfondsen, waardoor de kosten voor de klant laag blijven. Naarmate de pensioenleeftijd dichterbij komt wordt het beleggingsrisico automatisch afgebouwd.

De lancering van Binck Pensioen past in de bredere strategie van BinckBank om zijn productportfolio verder uit te breiden met meerdere vermogensbeheeroplossingen. Eerder breidde BinckBank zijn aanbod al uit met Binck Forward, een online oplossing voor geautomatiseerde vermogensopbouw, door middel van de overname van FinTech-bedrijf Pritle. Later dit jaar staat ook de lancering van Binck Sparen op de planning.