Studenten ontwikkelen nieuwe concepten in Future Banking Bootcamp

22 juni 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 10 tot en met 14 juli vindt de ‘Future Banking Bootcamp’ plaats. In deze wedstrijd gaan teams van studenten de strijd met elkaar aan om het beste nieuwe bankingconcept te ontwikkelen. De Bootcamp wordt georganiseerd door ACE Venture Lab, Info Support en MoneYou. 

Hoewel de grootbanken nog wel genoemd worden in lijsten met favoriete werkgevers, lijkt de populariteit van de bankensector onder studenten de afgelopen jaren af te nemen. Vooral afgelopen jaar hebben de banken in Nederland ingeleverd op hun populariteit als eerste werkgever voor starters, blijkt uit jaarlijks onderzoek van adviesbureau Universum. Ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar is Rabobank met zeven plaatsen gezakt in de lijst met meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland en ABN AMRO daalde vijf plaatsen. Ook De Nederlandsche Bank, Goldman Sachs, Van Lanschot, J.P. Morgan, Deutsche Bank, Barclays en Morgan Stanley hebben ingeleverd op hun populariteit onder studenten. ING was de enige uitzondering – de bank steeg één plekje. 

Hack the future of banking

Incubator ACE Venture Lab*, IT-bureau Info Support en MoneYou hebben de dalende populariteit van banken onder studenten ook opgemerkt. Om het tij te keren hebben de drie partijen besloten om de krachten te bundelen voor de organisatie van de ‘Future Banking Bootcamp’.

Future Banking Bootcamp

De Future Banking Bootcamp is een wedstrijd voor studenten die van 10 juli tot en met 14 juli 2017 zal plaatsvinden op Startup Village in Amsterdam. Teams van studenten uit studierichtingen als Artificial Intelligence, Software Engineering, Media Design, Business of Marketing Communications worden in de Future Banking Bootcamp uitgedaagd om een eigen FinTech-omgeving te ontwikkelen die voorziet in hun persoonlijke financiële behoeften. De teams worden hierbij gefaciliteerd en geaccommodeerd en ontvangen ondersteuning van IT- en business consultants van MoneYou en Info Support. 

Het team dat na de vier dagen het beste nieuwe bankingconcept heeft ontwikkeld wordt beloond met een budget van €15.000 om hun idee verder te ontwikkelen tot een daadwerkelijke applicatie. Bovendien mogen zij hun oplossing presenteren op de World Summit AI in Amsterdam, die zal plaatsvinden in oktober 2017.

“Vanuit de ‘work hard, play hard’ gedachte, belooft de bootcamp een geweldig begin van de zomervakantie te worden. Naast de mooie ervaring, krijgt het winnende team de kans hun innovatieve concept te presenteren tijdens het AI Event in Amsterdam”, aldus de initiatiefnemers.

* ACE Venture Lab is een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. ACE staat voor Amsterdam Center for Entrepreneurship.