Rabobank, ING en ABN AMRO in top 15 werkgevers van Nederland

20 maart 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Net als voorgaande jaren staan de drie Nederlandse grootbanken in de top 15 meest favoriete werkgevers van Nederland. De top 3 bestaat dit jaar uit de Rijksoverheid, Shell en Rabobank. ING heeft de zevende plek en ABN AMRO de veertiende. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group.

Arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group voert jaarlijks onderzoek uit naar de meest favoriete werkgevers van Nederland. Voor de meest recente editie (begin 2017) van het onderzoek heeft het bureau circa 15.000 respondenten ondervraagd die werkzaam zijn binnen de private en publieke sector.

De Rijksoverheid heeft dit jaar voor het eerst de eerste plek bemachtigd. In de twee voorgaande edities stond Shell nog op de eerste plek. Volgens onderzoeker en directeur van Intelligence Group Geert-Jan Waasdorp heeft de Rijksoverheid dit jaar Shell weten te verslaan dankzij zijn positieve positionering op de arbeidsmarkt en intensieve content-strategie.

Top 10 werkgevens van Nederland

Grootbanken

Rabobank, die de afgelopen jaren telkens het hoogste scoorde van de banken in het onderzoek, staat net als in 2015 op de derde plaats. Philips en Google sluiten de top 5 af. ING volgt als tweede bank op de lijst met een zevende plek. Dat is drie plaatsen hoger dan in 2015 toen de grootbank op de tiende plek stond.

Net als voorgaande jaren valt ABN AMRO net buiten de top tien, maar staat nog steeds hoog in de lijst. Onder de respondenten is de bank de #14 meest favoriete werkgever, net onder Albert Heijn en Unilever, maar boven de NS, Nike, CoolBlue en Heineken.

Top 11 - 25 werkgevens van Nederland

Overheid

Opvallend dit jaar is de grote hoeveelheid overheidsinstellingen in de lijst. Naast de Rijksoverheid, staat op achtste plek de Belastingdienst, en buiten de top 10 het ministerie van Defensie (#11), Rijkswaterstaat (#12) en het ministerie van Veiligheid en Justitie (#19).