Syntrus Achmea RE&F verbetert IT met software van Topicus

21 juni 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

Om de dienstverlening aan consumenten en intermediairs bij het verstrekken en beheren van hypotheken te verbeteren, gaat Syntrus Achmea Real Estate & Finance (Syntrus Achmea RE&F) investeren in zijn IT-systeem. De nieuwe software, die geleverd wordt door Topicus Finance, geeft de consumenten en tussenpersonen een eigen portal op de website waarin zij hun hypotheken en hypotheekaanvragen kunnen beheren.

Syntrus Achmea RE&F is een financier, ontwikkelaar en investeerder van en in vastgoed en hypotheken. Onderdeel van de activiteiten van de financiële dienstverlener is ook het namens institutionele beleggers verstrekken van hypotheken aan consumenten. Van de in totaal €17 miljard aan beheerd vermogen neemt de woninghypotheekportefeuille een deel van ruim €7 miljard (inclusief Tellius en Attens Hypotheken) voor zijn rekening. 

Syntrus Achmea RE&F heeft eerder deze week bekendgemaakt flink te gaan investeren in een betere dienstverlening voor haar hypotheekklanten. Hugo Ouwehand, directeur van het hypotheekbedrijf vertelt: “Deze investering past in onze ambitie de service aan consumenten en tussenpersonen te blijven verbeteren. De klantvriendelijkheid van onze medewerkers wordt al als een sterk punt gezien van onze organisatie.” 

Topicus Finance levert nieuwe software voor hypotheekklanten Syntrus Achmea RE&F

Topicus Finance

Syntrus Achmea RE&F gaat vooral investeren in het IT-gedeelte van haar dienstverlening aan consumenten en intermediairs. Het hypotheekbedrijf heeft hiervoor een contract gesloten met Topicus Finance, de tak van softwarebedrijf Topicus die zich richt op de financiële dienstverlening*.

Topicus zal software leveren die elke consument en elke tussenpersoon een eigen ‘portal’ geeft op de website van het hypotheekbedrijf. In dit portal kunnen consumenten en intermediairs hun hypotheken onderhouden en beheren, door onder meer zelf gegevens aan te kunnen passen en op elk gewenst moment inzicht te hebben in de hypotheekofferte. “De nieuwe portals geven onze relaties meer inzicht in de hypotheek en vergroten hun zelfredzaamheid. Zij komen meer zelf aan de knoppen”, aldus Ouwehand. Hij vervolgt: “Consumenten én tussenpersonen gaan hier de komende jaren van profiteren. Wij zetten een grote stap voorwaarts.” 

Clint van Haalen, managing director Topicus Finance, is blij met het contract: “Wij zijn trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de ambitieuze groeidoelstellingen van Syntrus Achmea RE&F. Ketenverbindende klant- en intermediairportalen gekoppeld aan een multi-label ingerichte mid- en backoffice zorgen voor een duurzame ondersteuning van de groei-ambities binnen de competitieve hypotheekmarkt.”

Datamigratie

Voordat de portalen beschikbaar worden gesteld, moet eerst de benodigde data worden overgezet naar de nieuwe software. Om de datamigratie in goede banen te leiden heeft Syntrus Achmea RE&F de hulp ingeschakeld van Data eXcellence, een specialist die zich richt op datamigraties in de financiële en de publieke sector. 

Guido Jurgens, directeur Data eXcellence, vertelt: “Als ervaren migratiepartij en als migratiepartner van Topicus leveren we graag een bijdrage aan het succes van deze stap. Syntrus Achmea RE&F en Data eXcellence passen goed bij elkaar: ook wij hebben een niet aflatende focus op het verbeteren van onze dienstverlening. Dat doen wij door continue innovatie van techniek en proces en door deze innovaties beschikbaar te maken aan onze klanten.” 

* Naast de financiële sector richt Topicus zich op de sectoren Zorg, Legal, Onderwijs en de gemeentelijke overheid.