Gerwin Woelders versterkt bancair team van adviesbureau IG&H

10 mei 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau IG&H Consulting & Interim heeft Gerwin Woelders toegevoegd aan zijn bancaire praktijk. In deze nieuwe rol gaat hij zich richten op IT- en organisatietransformaties in de financiële sector.

Gerwin Woelders (39) is een ervaren consultant met bijna twintig jaar ervaring in het realiseren van IT- en organisatieveranderingen in de financiële sector en bij de Rijksoverheid. De afgelopen jaren was hij werkzaam voor Everest (onderdeel van Total Specific Solutions), een leverancier van business engineering en IT-oplossingen aan partijen in de financiële dienstverlening en publieke sector. Daarnaast was Woelders ruim een jaar actief als interim projectmanager voor ABN AMRO. In het begin van zijn carrière heeft Woelders tien jaar voor de centrale overheid gewerkt, waarvan zo’n zeven jaar als innovatieadviseur IT voor het Ministerie van Economische Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Per 1 april 2017 heeft Woelders zich verbonden aan adviesbureau IG&H Consulting & Interim. Het bureau uit Utrecht telt ruim 120 adviseurs actief in de sectoren retail, gezondheidszorg en financiële dienstverlening. Woelders versterkt de Financial Services-praktijk als Managing Consultant, en gaat zich vooral richten op de bankensector.

Gerwin Woelders versterkt bancaire team van IG&H

Woelders werkte reeds met IG&H samen in zijn periode bij ABN AMRO, waarin hij nauw betrokken was bij HANDIG!, een initiatief van IG&H Consulting & Interim om het aanvraagproces van een hypotheek te vereenvoudigen en rentewijzigingen automatisch af te handelen. Net als Rabobank en ING, neemt ook ABN AMRO deel aan de pilot – eerst alleen via hypothekenlabel Florius en later als complete bank. Verder zijn ook De Hypotheker, de AFM en relatief jonge speler op de hypotheekmarkt bijBouwe aan het project verbonden.

“Door de open houding en welwillendheid van IG&H om projecten gezamenlijk succesvol te maken, heb ik het besluit genomen om de overstap te maken”, aldus Woelders. Naast zijn advies-werkzaamheden verzorgt Woelders colleges aan de Nyenrode Business Universiteit.