Rabobank lanceert Rabo Subsidiewijzer voor ondernemers

05 mei 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

In samenwerking met Vindsubsidies heeft Rabobank de Rabo Subsidiewijzer gelanceerd. Met deze tool helpt Rabobank ondernemers op weg bij het in kaart brengen van relevante subsidiemogelijkheden die bijdragen aan hun investeringsplannen. 

Het Nederlandse en Europese subsidielandschap kent tal van mogelijkheden, fondsen en kredieten die ondernemers kunnen helpen om hun investeringsplannen te realiseren, als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Volgens Rabobank leert de praktijk echter dat ondernemers lang niet altijd op de hoogte zijn van de subsidiemogelijkheden waar zij aanspraak op kunnen maken. “En als ze er weet van hebben, vinden ze het lastig om subsidies te vinden waarop aanspraak kan worden gemaakt”, aldus de bank.

Rabo - Subsidiewijzer

Om hierop in te spelen heeft Rabobank een samenwerking met Vindsubsidies gesloten voor de lancering van de Rabo Subsidiewijzer. De Rabo Subsidiewijzer helpt ondernemers om te ontdekken welke subsidiemogelijkheden er zijn in Nederland en Europa, variërend van subsidie voor innovatie en investeringen (in duurzaamheid en milieu) tot scholingssubsidie en subsidie voor internationale samenwerking.

De tool van Rabobank maakt gebruik van de subsidie-informatie van Vindsubsidies, die zowel provinciale als nationale en Europese subsidiemogelijkheden, fondsen en kredieten omvat waarop ondernemers aanspraak kunnen maken. De tool is uitgerust met verschillende filters om ondernemers de mogelijkheid te bieden te ontdekken welke subsidies het beste aansluiten op hun wensen en initiatieven. Zo kan er gefilterd worden op het aanbod per regio, het aanbod per rechtsvorm, op looptijden, beschikbaar budget en manier van aanvragen. Als een ondernemer meer informatie wilt over bepaalde subsidiemogelijkheden kan hij of zij hiervoor terecht bij Vindsubsidies.