ASN Bank biedt Moyee Coffee eerste crowdfundingcampagne 2017

03 mei 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ASN Bank biedt duurzame ondernemers met voordewereldvanmorgen.nl een online platform om hun projecten onder de aandacht te brengen bij investeerders. Dit jaar is Moyee Coffee de eerste crowdfundingcampagne op het platform. De bank biedt crowdfunding aan in samenwerking met crowdfundingplatform Oneplanetcrowd en adviesbureau Douw&Koren.

De eerste crowdfundingcampagne door ASN Bank in 2017 is voor Moyee Coffee. Duurzaam ondernemer Guido van Staveren van Dijk presenteert zijn project via het online platform van ASN Bank, voordewereldvanmorgen.nl.

Current Chain vs Fairchain

Groeikapitaal

Ondernemers met een financieringsbehoefte kunnen een doelbedrag vaststellen tussen €25.000 en €250.000. Deze bedragen passen bij ondernemers die al gestart zijn, maar groeikapitaal nodig hebben om de volgende stap te zetten.  

‘Voor de Wereld van Morgen heeft een grote achterban die duurzaam ondernemerschap waardeert en stimuleert. Ook de klanten van ASN Bank willen duurzame ondernemers graag verder helpen. Samen vormen zij een grote groep potentiële investeerders in duurzame projecten. Dit maakt het aanbod interessant voor ondernemers die hierbij passen’, aldus Maartje Maas van ASN Bank.

Kartonnen tenten tot fairchainkoffie

De campagne is een vervolg op de pilot van ASN Bank in 2016. Toen haalde KarTent het hoogste crowdfundingbedrag binnen: €50.000, bijeengebracht door 113 investeerders. Daarmee ontwikkelde KarTent zijn recyclebare, waterdichte kartonnen festivaltentjes. 

Moyee Coffee wil met de crowdfundingcampagne €250.000 ophalen, waarmee het bedrijf de oogst van dit seizoen kan financieren. Ondernemer Guido van Staveren van Dijk: ‘Wij zoeken medestrijders voor onze fairchainrevolutie. ASN Bank is een partner met een publiek van like minded mensen.’ Meer informatie over investeren in Moyee Coffee is te vinden op www.voordewereldvanmorgen.nl/crowdfunding.

ASN Bank - Moyee coffee

Samenwerking van drie partijen

Bij elke crowdfundingcampagne door ASN Bank werken drie partijen samen. ASN Bank werft ondernemers die passen bij haar duurzaamheidsbeleid. Zij brengt hun projecten onder de aandacht bij haar klanten en de achterban van Voor de Wereld van Morgen. Oneplanetcrowd maakt de definitieve selectie van projecten. Het stelt tevens zijn crowdfundingplatform ter beschikking en beoordeelt van tevoren de businessplannen van de projecten. Crowdfundingbureau Douw&Koren helpt de deelnemers om van hun campagne een succes te maken.

Duurzame vooruitgang stimuleren

ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang. Daarom helpt de bank optimistische, duurzame ondernemers op weg. Crowdfunding is een populaire vorm van financiering, die aantrekkelijk kan zijn voor duurzame ondernemers en voor klanten van de bank. Dankzij crowdfunding kan de ondernemer verder bouwen aan zijn duurzame bedrijf, terwijl klanten direct een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van Nederland.