Raad van Kinderen adviseert NVB over samenwerking met leden

20 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft de Raad van Kinderen ingeschakeld om advies te krijgen over hoe de vereniging beter kan samenwerken met haar leden. De groep 8-scholieren brachten na onderzoek hun adviezen uit. De NVB heeft al eerder gebruik gemaakt van de Raad van Kinderen om mee te denken over de toekomst van banken in Nederland. De voorgaande twee keren werden de vragen: ‘Wat kunnen banken doen zodat mensen zich veilig voelen in de omgang met geld?’ en: ‘Wat kunnen banken doen om goed contact te hebben met hun klanten?’ behandeld.

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. In het kader van het initiatief worden kinderen gevraagd om structureel en op een constructieve wijze hun stem te laten horen binnen bedrijven. Door schoolklassen te linken aan bedrijven kunnen de scholieren meedenken over en onderzoek doen naar strategische dilemma’s van deze bedrijven. 

De NVB heeft de Raad van Kinderen onlangs ingeschakeld om mee te denken over de vraag: ‘Hoe kan de NVB het beste met haar leden samenwerken?’ De Raad van Kinderen, in dit geval kinderen van groep 8 van basisschool de Polsstok uit Amsterdam-Zuidoost, ging op onderzoek uit, waarbij onder meer aandacht was voor de website en andere digitale communicaties van de vereniging.

Raad van Kinderen adviseert NVB over samenwerking met leden

Adviezen

Na het afronden van een intensieve onderzoeksfase hebben de kinderen op 13 april 2017 in NEMO Science Museum hun bevindingen gepresenteerd. De Raad van Kinderen droeg talloze adviezen en ideeën aan voor een betere samenwerking met de NVB-leden. Zo stelden de kinderen voor dat de NVB een app zou ontwikkelen, die hen eenvoudig laat communiceren met haar leden en met consumenten. Het ophangen van een ideeënbus bij de NVB of bij de banken zal er volgens de kinderen voor zorgen dat ideeën op een meer toegankelijke manier kunnen worden gedeeld.

Een ander advies dat de kinderen uitbrachten was het versimpelen van het woordgebruik op de website. Want daar staan volgens de kinderen ‘ontzettend moeilijke woorden’ op, die beter moeten worden uitgelegd. Zo kunnen ook jongeren en kinderen beter begrijpen wat de NVB nou precies doet.

De NVB heeft alle ideeën en adviezen meegenomen en gaat nadenken over wat zij met de adviezen zullen doen. Binnenkort brengt de vereniging bezoek aan de school om hun besluiten terug te koppelen. “Na het gesprek van vandaag is het duidelijk dat de NVB nog veel kan leren van de Raad van Kinderen op het gebied van samenwerken”, aldus Chris Buijink, Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken.