Video over advies Raad van Kinderen aan banken

29 oktober 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

‘Open en transparante communicatie’, luidde de kern van het advies die de Raad van Kinderen (RVK) afgelopen voorjaar gaf aan de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Hoe de RVK tot dit advies kwam, is te zien in een speciale video.

Het advies volgde op de vraag van de NVB aan de Raad ‘Wat kunnen banken doen zodat mensen zich veilig voelen met geld?’ De leerlingen van groep 8 van Instituut Schreuder uit Amsterdam -die de Raad van Kinderen vormen- gingen niet over een nacht ijs: de RVK bezocht kantoren van ING en Rabobank en voerde gesprekken met verschillende bankbestuurders. Ook de presentatie en eindconclusie van de RVK komen aan bod.

Samenwerking

De Nederlandse Vereniging van Banken ging november vorig jaar een driejarige samenwerking aan met de Raad van Kinderen. De RVK is een initiatief van Unicef Nederland en de door Prinses Laurentien opgerichte Missing Chapter Foundation. De kinderen van de RVK laten met hun frisse blik besluitvormers van organisaties op een nieuwe manier kijken naar bestaande dilemma’s, met als doel het bedrijf meer toekomstbestendig te maken. De RVK adviseert de NVB en het bestuur in deze periode onder andere over de maatschappelijke rol van banken, nu en in de toekomst.