Aegon besteedt administratie bankproducten uit aan Ohpen

19 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Aegon heeft een lange termijn partnership gesloten met FinTech-bedrijf Ohpen. Ohpen gaat een nieuw core banking platform bouwen voor de administratie van de spaar-, belegging- en pensioenproducten van Aegon en Knab. De eerste fase van de implementatie en migratie is naar verwachting eind dit jaar afgerond. 

Ohpen is een Nederlands FinTech-bedrijf dat is opgericht in 2009 door een team van ervaren bankiers en softwareontwikkelaars, die voor een belangrijk deel afkomstig waren van BinckBank. Het bedrijf levert business process outsourcing en SaaS-diensten aan banken, verzekeraars en vermogensbeheerders in de vorm van een core banking platform. Het platform wordt geïntegreerd in de systemen van de financiële dienstverleners door middel van een 100% API-gebaseerde interface.

Ohphen - Reinventing Banking Software

Ohpen heeft recentelijk in een persbericht bekendgemaakt dat de FinTech een lange termijn partnership heeft afgesloten met Aegon. Aegon gaat de komende periode administratie en distributie van al haar spaar-, beleggings- en pensioenproducten (inclusief de producten van bankdochter Knab)* outsourcen naar het core banking platform van Ohpen. Momenteel wordt er al hard gewerkt aan de implementatie van het systeem binnen Aegon, die in fases zal worden doorgevoerd. De afronding van de eerste fase staat gepland voor eind 2017. Eerder ging Ohpen al soortgelijke samenwerkingen aan met Nationale Nederlanden, Robeco en de Volksbank.

Een van de belangrijkste redenen om met Ohpen in zee te gaan is de mogelijkheid die het platform biedt voor interdisciplinair werken. Aegon merkte de afgelopen periode dat onderdelen van haar concern steeds vaker samenwerkten om proposities naar de markt te brengen. De silo’s van de eigen organisatie zaten hier echter voor in de weg. Het platform van Ohpen neemt de scheiding tussen de verschillende onderdelen voor een belangrijk deel weg. “Maar het is niet alleen Ohpen’s technologie maar ook Ohpen’s aanpak die innovatief is”, aldus Eric Rutten, CEO van Aegon. “Deze leidt tot een betere dienstverlening aan klanten, ons ultieme doel. Uiteindelijk gaat het om consumenten die bewuste beslissingen maken over hun financiële toekomst.”

Chris Zadeh, CEO bij Ohpen, zegt in een reactie op de partnership: “Ondanks alle aandacht voor innovatie in de financiële dienstverlening, is Aegon een van de weinige bedrijven met het doorzettingsvermogen om daadwerkelijke verandering na te jagen. Of we het nou leuk vinden of niet, dit is de toekomst van bankieren. Je bent of een leider of een volger. We zijn trots om samen te werken met een echte leider.”

* De verzekerings-, hypotheekproducten en leningen van Aegon vallen buiten de scope van de samenwerking. Ook de zakenbank wordt niet meegenomen in de aangekondigde mutatie van systemen.