Welten boekt €53,8 miljoen omzet in 2016

13 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dienstverlener voor de financiële sector Welten heeft in 2016 een omzet gerealiseerd van €53,8 miljoen en een positief bedrijfsresultaat van €2,9 miljoen. Vorig jaar was de omzet van Welten nog €69,2 miljoen – de daling werd veroorzaakt door dalende vraag naar onder meer interim capaciteit en opleidingen. In 2017 verwacht Welten dat zijn omzet zal stabiliseren. Verder ziet de organisatie dit jaar als overgangsjaar waarin de merken van Welten geheel worden vernieuwd.

Welten is een bedrijf dat diensten verleent aan banken en verzekeraars vanuit detacheringsbedrijf Welten Detachering, klantcontactspecialist Capter en financiële opleider Dukers & Baelemans. De dienstverlener biedt oplossingen in interim capaciteit, opleidingen en klantcontact voor de financiële sector. Dukers & Baelemans werd eind 2014 aan de holding toegevoegd toen Welten Opleidingen fuseerde met het opleidingsinstituut.

Welten - Velsem

In alle onderdelen heeft Welten in 2016 een daling gezien in de vraag naar zijn diensten. Met de vraag is ook de omzet van de dienstverlener gedaald, met 22,3% van €69,2 miljoen in 2015 naar €53,8 miljoen in 2016. Ondanks de dalende inkomsten wist Welten een positief operationeel bedrijfsresultaat te behalen van €2,9 miljoen. 

De teruglopende vraag naar interim capaciteit en opleidingen is onder meer toe te schrijven aan de veranderende marktomstandigheden, aldus de dienstverlener. De terugloop van personeel in de financiële sector en de drang tot bezuinigingen zorgden dat financiële dienstverleners minder gebruik maakten van de diensten van het bureau. Bovendien had Dukers & Baelemans in 2015 een eenmalig hogere omzet door nieuwe wettelijke verplichtingen op het gebied van Wft-opleidingen (Wft en PE). “In lijn met de verwachting van het opleidingsbedrijf liep de vraag naar wettelijke opleidingen en examens in 2016 terug”, aldus de opleider.

Verwachting 2017

In 2017 verwacht Welten dat zijn omzet zal stabiliseren. Verder ziet de organisatie dit jaar als overgangsjaar waarin de merken van Welten geheel worden vernieuwd. Dukers & Baelemans introduceerde eerder in dit kader al een nieuw informatieplatform voor financieel adviseurs en ‘De Nieuwe Financieel Professional’, een nieuw multiskilled opleidingsprogramma voor interim professionals.