Fusie Dukers & Baelemans en Welten is een feit

02 januari 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De fusie tussen opleidingsinstituut Dukers & Baelemans en Welten Opleidingen is een feit. Op 30 december vond de formele ondertekening plaats op de Welten Campus in Vessem. Beide labels blijven onder eigen naam opereren, maar aan de achterkant wordt gewerkt vanuit één organisatie.

Samen sterker 
Welten Opleidingen is met name actief op het gebied van incompany wft-trajecten. Dukers & Baelemans biedt zowel wft- als bovenwettelijke opleidingstrajecten (zoals opleidingen voor Financieel Planners, Echtscheidingsadviseurs en Vermogensplanners) aan.

De nieuwe combinatie zet stevig in op het ontwikkelen van vakmanschap door middel van innovatieve, interactieve digitale leer-werkplatforms en moderne klassikale trainingsmethoden.

Fusie Dukers & Baelemans en Welten

Naast innovatie zal de combinatie een verbreding en verdieping in het dienstenaanbod aanbrengen. Dat gebeurt onder andere door het ontwikkelen van opleidingen voor nieuwe branches zoals de accountancy en zorgverzekeringsmarkt. Ook wordt gewerkt aan een trainingsaanbod dat zich richt op het ontwikkelen en onderhouden van vaardigheden en gedragsaspecten voor de adviespraktijk.

Met de ervaring die beide opleidingsbedrijven in het kader van de Wft-opleidingen hebben opgedaan, worden de activiteiten in het buitenland verder uitgebreid.

Management
Chris Baelemans wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het opleidingsbedrijf. Ron Dukers blijft tot zijn pensioen verbonden aan de nieuwe combinatie in een commerciële rol. Ook het huidige management van Welten Opleidingen blijft aan Welten verbonden. Zo gaat Marc de Meij een commerciële rol vervullen binnen de nieuwe combinatie. Johan Treur zet zich als manager in voor Welten-dochter CAPTER.

EIFD
Vanaf 1 januari zijn financieel adviseurs bezig om te voldoen aan de nieuwe Wft vakbekwaamheidseisen. In dat kader werden het Welten Examen Instituut en het EIFD (Examen Instituut Financiële Dienstverlening) reeds samengevoegd onder de naam EIFD. Het EIFD is ingericht op de Welten Campus en is hiermee het grootste Wft-exameninstituut. Het EIFD is een belangrijke speler in de contacten richting organisaties zoals het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD), Nederlandse Vereniging van Banken (NvB) en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).