ABN AMRO uitgeroepen tot beste Commodities Finance Bank

31 maart 2017 Banken.nl 2 min. leestijd

Tijdens de uitreiking van de prestigieuze Trade Finance Awards 2017 in Londen is ABN AMRO uitgeroepen tot 'Best Commodities Finance Bank (global)'. Bovendien won de bank vijf prijzen in de categorie 'Transactions - Deals of the Year'.

Op 29 maart 2017 werden voor de vijftiende keer de Trade Finance Awards uitgereikt, door het gelijknamige magazine van Euromoney. De prijzen werden uitgereikt tijdens het Trade Finance Awards Dinner 2017 dat plaatsvond in The Guildhall in Londen. De Trade Finance Awards zijn onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: Transaction, voor de beste deals van het afgelopen jaar; Service Provision en Borrower Innovation, voor de beste aanbieders van handelskrediet. 

ABN AMRO uitgeroepen tot beste Commodities Finance Bank

De prijs in de categorie Best Commodities Finance Bank werd tijdens het Dinner uitgereikt aan ABN AMRO. De prijs is een wereldwijde erkenning van de beste handelsfinanciering op het gebied van grondstoffen. Rutger van Nouhuijs, CEO Corporate & Institutional Banking, zegt in reactie op het ontvangen van de award: “We zijn er enorm trots op dat we zijn uitgeroepen tot ‘Best Commodities Finance Bank’. De laatste keer dat we deze prijs ontvingen was tien jaar geleden. De dienstverlening rond commodities vormt een belangrijk onderdeel van onze activiteiten. Graag bedank ik onze klanten voor het vertrouwen dat ze in ons stellen.”

“In het afgelopen jaar hebben we met onze financieringen een anker geboden aan onze klanten”, voegt Maarten Terlouw, Global head of Energy, Commodities & Transportation Clients, toe. “Maar daarnaast zijn we door onze wereldwijde ervaring en reputatie ook nog eens door diverse topondernemingen in deze sector gevraagd om als adviseur mee te denken over de aan- en verkoop van activa, vermogensstructurering, DCM’s en Clearing.” De afdeling van Terlouw bedient klanten op het gebied van energie, grondstoffen en transport en biedt wereldwijd financiële en adviesdiensten aan klanten in sectoren als commodities, de scheepvaart, landbouw, olie & gas en offshore-diensten, de petrochemische industrie, metalen & mineralen en zware bouwmaterialen. 

Ook vorig jaar kwam de prijs voor Best Commodities Finance Bank in Nederlandse handen. In 2016 werd de prijs in ontvangst genomen door Rabobank.