Rabo lanceert geautomatiseerd boekhouden voor ZZP'ers

09 maart 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank maakte afgelopen woensdag haar nieuwste innovatie bekend, genaamd Tellow. Tellow is een geautomatiseerde boekhouding die is ontwikkeld door en voor ZZP'ers. Volgens de bank vragen ZZP'ers om een andere boekhouding dan bedrijven en dus ook om een andere oplossing. Met Tellow biedt Rabobank ZZP'ers één platform om onder andere hun administratie bij te houden, te factureren, betalingen te monitoren, uitgaven te verwerken en BTW-aangifte te doen.

Tellow

Een zzp’er is al gauw tien procent van zijn werktijd kwijt aan zijn financiële administratie. “Tijd die hij beter kan besteden”, aldus Bart Leurs, Head of Fintech & Innovatie bij de Rabobank. “De directe koppeling met de bankrekening maakt boekhouden een stuk makkelijker. Zo kan Tellow direct na een betaling een pushbericht op de mobiel sturen, met het verzoek de bon te scannen. Die wordt gekoppeld aan de transactie en binnen enkele uren zijn de gegevens verwerkt in de boekhouding. De ondernemer hoeft zelf alleen nog de voorgestelde koppelingen te checken. Via de website kan hij vervolgens de BTW verzenden. Daarmee gaat Tellow verder dan andere boekhoudoplossingen.” Andere opties zijn onder meer het versturen van facturen vanuit app en website en een seintje voor het sturen van een herinnering voor een niet op tijd betaalde factuur. 

Tellow - Vriend van ZZPers

Moonshots

Tellow is een technische innovatie, die voortkomt uit het innovatieprogramma van de Rabobank, Moonshots. Met Moonshots worden innovatieve ideeën van eigen medewerkers intern ontwikkeld en voorbereid voor lancering op de markt. Tellow is afgelopen jaar ontwikkeld en uitgebreid getest onder zowel ondernemers als boekhouders. 

“Vooral het automatiseren van handmatige processen, zoals het invoeren van bonnen, is een enorme vooruitgang voor ondernemers”, zegt Bart Leurs. “Met het feit dat alles binnen één platform kan, komen we tegemoet aan een belangrijke wens van deze klantgroep.”

Website en app komen later dit jaar landelijk beschikbaar. Aanmelden voor de bèta versie kan nu al, via www.tellow.nl.