Bart Korteweg stapt over van Deloitte naar DEGIRO

21 februari 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Bart Korteweg is onlangs aangesteld als Head of professional services bij DEGIRO. Hij komt over van Deloitte waar hij werkzaam was als adviseur op het gebied van reputatie & regelgeving in de financiële sector. Bij DEGIRO is Korteweg verantwoordelijk voor de groei in het marktsegment zelfstandige vermogensbeheerders. Met deze uitbreiding gaat DEGIRO de concurrentie aan met BinckBank en Theodoor Gilissen.

DEGIRO focust al enige jaren op de particuliere belegger. De online broker lanceerde de afgelopen drie jaar in 18 landen online beleggen tegen lage tarieven. Op dit vlak is DEGIRO nu marktleider in Nederland en een top 10 speler in Europa. Vorige week maakte DEGIRO bekend dat zij haar diensten ook beschikbaar stelt aan zelfstandige vermogensbeheerders. 

Bart Korteweg

Bart Korteweg is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de dienstverlening van DEGIRO. Bart Korteweg, werkte in het verleden onder andere bij EY en de AFM. In zijn laatste rol was Bart Senior Manager bij Deloitte en co-head van Deloitte Netherlands Center for Regulatory Strategies. Bij Deloitte was hij verantwoordelijk voor advisering op het gebied van reputatie & regelgeving in de financiële sector. Bart adviseerde bij het opstarten van nieuwe activiteiten in de financiële sector, het beheersbaar maken van de bestaande en nieuwe wetgeving binnen de financiële sector, de inrichting van de compliance organisatie, en de inbedding binnen de onderneming inclusief het borgen van de gewenste (compliance) cultuur. 

Bart Korteweg - DEGIRO

Gijs Nagel, CCO en medeoprichter van DEGIRO: “Bart heeft bijna 25 jaar ervaring binnen de financiële industrie en brengt een schat aan kennis mee. Hij is daarom de juiste man om onze ambities met betrekking tot de dienstverlening aan zelfstandige vermogensbeheerders te verwezenlijken.”

Bart Korteweg: “Als adviseur bij vele recente initiatieven binnen de financiële industrie en mijn voorliefde voor vermogensbeheer, zie ik dit als een logische volgende stap. Met mijn brede ervaring kijk ik er naar uit om een van de meest succesvolle Nederlandse FinTechs verder te helpen in hun ambitie naar verdere groei. DEGIRO heeft een fantastisch team met enorme ambities, en ik heb er dan ook alle vertrouwen in, dat we hier met z’n allen iets moois van gaan maken.”