Samenwerking Rabobank en Universiteit van Nederland

12 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Rabobank heeft zich als partner verbonden aan de Universiteit van Nederland. De Universiteit van Nederland is een initiatief van Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn. De stichting achter dit initiatief streeft ernaar om onderwijs toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland. Iedere werkdag wordt door aansprekende hoogleraren een college gegeven van 15 minuten. Deze colleges worden dagelijks uitgezonden via internet en een digitaal televisiekanaal. Inmiddels zijn bijna 80 colleges uitgezonden over uiteenlopende onderwerpen in diverse vakgebieden.

Samenwerking Rabobank en Universiteit van Nederland

Fantastisch initiatief

De Rabobank ondersteunt het initiatief van de stichting Universiteit van Nederland en is daarom een samenwerkingsverband aangegaan. "We vinden de Universiteit van Nederland een fantastisch initiatief", zegt Naomi Bisschop, Directeur Marketing Particulieren van Rabobank. "Alle Nederlanders, oud en jong, arm en rijk, kunnen nu op een heel aantrekkelijke manier les krijgen van de beste leraren van het land."

Meer en betere colleges

Rector magnificus Alexander Klöpping is blij met de samenwerking met de Rabobank. "De Universiteit van Nederland is een stichting die alleen maar kan bestaan dankzij de bedrijven die ons ondersteunen. Dankzij de Rabobank kunnen we nog meer en nog betere colleges gaan maken."