ABN en VolkerWessels creëren Energienota-nul woning

28 januari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

VolkerWessels Vastgoed en ABN AMRO slaan de handen ineen voor 'Energienota-nul' wonen. De eerste energienota-nul woningen in Nederland zijn al verkocht. De verkoop van de volgende energienota-nul woningen gaat op 8 februari 2014 van start.

Project Sterrenberg

De woningen zijn onderdeel van project Sterrenberg in Huis ter Heide (gemeente Zeist). Vijf herenhuizen zijn al gebouwd, met de overige vijftien wordt binnenkort gestart. De kosten van een energienota-nul woning variëren van €234.000 tot € 335.000.

VolkerWessels - ABN AMRO - Verduurzaming woningaanbod

Verruiming financieringsruimte

VolkerWessels Vastgoed wil met dit project de weg vrijmaken om in Nederland van nu af aan alleen nog maar energienota-nul te bouwen. ABN AMRO werkt daar aan mee door nu als eerste bank de benodigde financiering voor kopers mogelijk te maken. Met de bestaande Regeling Tijdelijk Hypothecair Krediet komen zeer energiezuinige woningen in aanmerking voor een verruiming van de financieringsruimte. Het bedrag van maximaal €8.000,- is genoeg om het grootste deel van de meer-investering van de energienota-nul woning te betalen.

Naar woningen zonder energielasten

De samenwerking van VolkerWessels Vastgoed en ABN AMRO is niet exclusief. De hoop is uitgesproken, dat andere partijen volgen. VolkerWessels Vastgoed en ABN AMRO hebben het gezamenlijke doel om bij te dragen aan de verduurzaming van de Nederlandse woningmarkt. Uiteindelijk gaat het om de klant die energieneutraal en daarmee ook financieel onafhankelijker wil wonen. Het ideaalbeeld, waarbij alle woningen in Nederland zonder energielasten kunnen worden gebouwd, komt hiermee een stap dichterbij.