Rabobank en UtrechtInc blijven startups helpen

23 januari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Rabobank en UtrechtInc gaan ook de komende drie jaar startende ondernemers ondersteunen bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. Op deze wijze willen beide organisaties innovatief ondernemerschap in de regio te stimuleren. Op dinsdag 21 januari werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Annemarie van den Berg, directievoorzitter van Rabobank Utrecht en Marjan Oudeman, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht en voorzitter van de stuurgroep van UtrechtInc.

Samenwerking

“Rabobank Utrecht en UtrechtInc hebben als gemeenschappelijk doel innovatief ondernemerschap in de regio te stimuleren.”, vertelt Annemarie van den Berg. Met het Pressure Cooker programma van UtrechtInc maken ondernemers deel uit van de starterscommunity en doorlopen ze een traject van drie maanden. Daarin werken de startups aan hun product- en marktontwikkeling, verdienmodel, prototype en acquisitie van eerste klanten. “We zijn blij met deze verlenging van onze samenwerking waarmee we starters, waaronder alumni van de Universiteit Utrecht, ondersteunen bij het succesvol opzetten van hun bedrijf.”, aldus Marjan Oudeman.

Rabobank en UtrechtInc blijven startups helpen

Over UtrechtInc

UtrechtInc richt zich op IT startups met specifieke aandacht voor Zorg, Duurzaamheid of Educatie. Als business incubator van Universitair Medisch Centrum Utrecht, Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht biedt UtrechtInc naast de Pressure Cooker toegang tot investeerders, huisvesting en coaching. Ook Utrechtse ondernemers niet verbonden aan deze kennisinstellingen zijn bij UtrechtInc welkom voor ondersteuning.

Rabo Pre-seed Fonds

Voor een gunstige financiering kunnen innovatieve startups via UtrechtInc tot €50.000 lenen uit het Rabo Pre-seed Fonds. Dit fonds is opgericht door Rabobank en Utrecht Holdings met behulp van UtrechtInc. Inmiddels is voor €2 miljoen aan leningen verstrekt aan meer dan 100 ondernemers.