ING brengt NN in de zomer 2014 naar de beurs

09 januari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

ING wil haar verzekerings- en investmentmanagement activiteiten in de zomer van 2014 naar de beurs brengen. Dat melden bronnen aan RTL Z. Eerder berichtte ING dat het in het voorjaar van 2014 klaar wil zijn voor een beursgang van haar Europese verzekeringstak. Ook was al bekend gemaakt dat na de beursgang ING Insurance verder gaat onder de naam NN.

Beursgang onderdeel van EC herstructureringsplan

Na de zomer van 2014 zullen de huidige onderdelen van ING - verzekeraar Nationale Nederlanden, ING Investment Management, de Europese verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten en bedrijfsonderdelen ING Verzekeringen - als zelfstandige organisatie verder gaan.

De beursgang is onderdeel van het EC herstructureringsplan, waarin het verzelfstandigen van de verzekerings- en investmentmanagement activiteiten van ING verplicht is gesteld.

ING brengt NN in de zomer 2014 naar de beurs

Voorbereidingen beursgang in volle gang

In 2013 zijn belangrijke mijlpalen gerealiseerd op weg naar de beursgang van NN. Op 1 oktober werd naast de start van Ralph Hamers ook de nieuwe structuur van het bestuur van ING verzekeringen van kracht. De governance-structuur is sindsdien aangepast aan de zelfstandige toekomst van het Europese verzekerings- en vemogensbeheerbedrijf. Ook berichtte ING dat, na de beursgang, NN de nieuwe naam wordt van ING Insurance. CEO Ralph Hamers: NN vordert goed met de voorbereidingen om een zelfstandig bedrijf te worden. De aankondiging van het  toekomst merk 'NN' is een belangrijke mijlpaal en onderstreept dat we in de eindfase zitten van de herstructurering van ING Groep.

Binnen ING bestaat optimisme over de huidige marktomstandigheden en de haalbaarheid van de beursgang in de zomer van 2014, aldus bronnen tegen RTL Z.

Gerelateerde berichten

ING Insurance gaat verder onder de naam NN
ING maakt beursgang ING Insurance bekend
ING: Nationale Nederlanden Bank wordt sterke speler in Nederlandse bankensector