Ralph Hamers start als nieuwe topman van ING

02 oktober 2013 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

Ralph Hamers is per 1 oktober gestart als de nieuwe CEO van ING groep. Hij volgt Jan Hommen op, die ruim vier jaar de topman van de bankverzekeraar was. Per 1 oktober zijn ook de wijzigingen in het bestuur van ING Verzekeringen van kracht.

De nieuwe CEO Ralph Hamers, vaarwel Jan Hommen

Op 1 oktober trad Ralph Hamers aan als de nieuwe CEO van ING. “Het is een eer om in de voetstappen te treden van Jan, die grote toewijding en persoonlijke inzet heeft getoond in een van de moeilijkste perioden voor ING. Namens iedereen bij ING wil ik hem opnieuw bedanken voor het achterlaten van een bedrijf dat sterker, simpeler en meer gericht op de klant is. Het is nu aan ons om ING in de volgende fase te brengen – zowel de bank als onze verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten,” zei Ralph Hamers.

Over de toekomst zegt Hamers: “ING gaat in de toekomst veranderen. Dat kan ik u verzekeren.”

In onderstaande video geeft Ralph Hamers zijn visie op huidige klantentrends, innovatie, vertrouwen en ontwikkelingen in de financiële sector tijdens zijn gesprek met René Carayol.

Wijzigingen in bestuur

Naast de start van Ralph Hamers is per 1 oktober ook de nieuwe structuur van het bestuur van ING verzekeringen van kracht. De governance-structuur is vanaf nu aangepast aan de zelfstandige toekomst van het Europese verzekerings- en vemogensbeheerbedrijf. Het doel is om in het voorjaar van 2014 klaar te zijn voor een beursgang.

Lard Friese is benoemd als vice-voorzitter van ING Verzekeringen. In deze nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie, prestaties en de dagelijkse gang van zaken van ING Verzekeringen. Als vice-voorzitter rapporteert Lard Friese aan Ralph Hamers die als CEO van ING Groep ook voorzitter is van het Bestuur Verzekeringen.

 

Bestuur ING okt 2013 

Delfin Rueda, Doug Caldwell en Dorothee van Vredenburch, eveneens leden van het Bestuur Insurance EurAsia, zijn ook benoemd in het Bestuur Verzekeringen, rapporterend aan Lard Friese.

"Deze benoemingen vormen een belangrijke en logische stap in de voorbereidingen voor een succesvolle beursgang. Ik heb er vertrouwen in dat in deze periode van veranderingen Lard, met zijn lange ervaring in de internationale verzekeringssector, het bedrijf succesvol verder zal brengen,” zei Ralph Hamers. “Het sterke managementteam is vastbesloten om een wendbare organisatie te bouwen waarin verandering en prestaties voortgaan en waarbij onze klanten onze hoogste prioriteit blijven", aldus Ralph Hamers.

Jan Hommen

Jan Hommen was ruim vier jaar CEO van ING Groep. In januari 2009 nam hij het roer over, op het hoogtepunt van de financiële crisis. In april 2009 werd hij officieel benoemd.
Jan Hommen gaf leiding aan een omvangrijk herstructurerings- en veranderingsproces binnen ING. Tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid is Jan Hommen benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.