NN Bank sterke speler in Nederlandse bankensector

08 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

De nieuwe Nationale Nederlanden Bank krijgt steeds meer vorm nu de integratie met WestlandUtrecht Bank is afgerond. Volgens ING wordt de nieuwe bank een sterke speler in de Nederlandse bankensector, met een breed distributienetwerk en met een klantenbestand van 2 miljoen klanten. Dit meldt ING tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers.

Integratie met WestlandUtrecht Bank afgerond

Per 1 juli 2013 zijn de commerciële activiteiten van WestlandUtrecht Bank (WUB) overgegaan naar Nationale Nederlanden Bank. Dit is conform het herstructureringsplan van de Europese Commissie waardoor een nieuwe sterke bank ontstaat in Nederland.  In totaal zijn €3,9 miljard aan hypotheken, €0,1 miljard aan consumptief krediet en €3,7 miljard aan particulier spaargeld van WestlandUtrecht Bank ondergebracht bij Nationale Nederlanden Bank. Daarnaast zijn 400 FTE’s van WUB overgegaan naar NN Bank.

Nationale-Nederlanden Bank

ING Groep heeft in totaal €300 miljoen aan kapitaal ter beschikking gesteld aan de nieuwe bank. Daarnaast trekt ING Groep nog eens  €30 miljoen uit voor de oprichting van de nieuwe bank. Met deze kapitaalinjectie voldoet de nieuwe bank aan de CRD IV eisen.

NN Bank - CRD IV