Triodos Bank heeft beste duurzame beleggingsfonds

18 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het Triodos Sustainable Equity Fund is tijdens de Gouden Stier verkiezing verkozen tot beste duurzame beleggingsfonds. Het beleggingsfonds van de duurzame bank werd door de jury* geprezen om de heldere duurzaamheidscriteria, de mate van transparantie, de dialoog met bedrijven en het goede risico/rendementsprofiel.

De Groene Stier

De Gouden Stier, ook wel de de ‘Oscars’ van de beleggingswereld genoemd, werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door beleggingswebsite Belegger.nl. Naast de 8 Gouden Stieren, werd er net als in voorgaande jaren ook een Groene Stier uitgereikt. De Groene Stier staat voor het beste duurzame fonds waarbij gekeken wordt naar de kosten, de risico’s en de grootte van het duurzame- of groenfonds. Daarnaast is ook gekeken naar hoe lang de beleggingsfondsen bestaan en naar het rendement dat de fondsen behaalden.

Triodos Bank - Groene stier

Triodos Sustainable Equity Fund

Triodos Sustainable Equity Fund belegt in aandelen van beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd die een sterke financiële positie combineren met goede prestaties op sociaal en milieugebied. Naast de gebruikelijke analyse van rendement en risico worden deze ondernemingen uitgebreid getoetst op hun duurzame kwaliteiten, aldus Triodos Bank. Het Triodos Sustainability Research Team voert het duurzaamheidsonderzoek uit en bepaalt het beleggingsuniversum op basis van sociale en milieu criteria. Delta Lloyd Asset Management stelt binnen dat universum voor dit fonds de aandelenportefeuille samen.

*De jury bestond uit Jan Maarten Slagter (VEB), Jaap Koelewijn (Nyenrode), Koen Laarhoven (Vermogensbeheer.nl), Giuseppe van der Helm (VBDO) en Corné van Zeijl (SNS).