DNB'er Jan Sijbrand kandidaat hoofd toezicht ECB

11 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Jan Sijbrand, sinds 1 juli 2011 directeur bankentoezicht bij De Nederlandsche Bank (DNB), is één van de twee kandidaten om bij de Europese Centrale Bank (ECB) verantwoordelijk te worden voor het toezicht op de grootste banken in Europa. Dat heeft DNB bevestigd na berichtgeving in Duitse media. Française Danièle Nouy is de andere kandidaat.

Hoofd Bankentoezicht ECB

De in Frankfurt gevestigde ECB zal volgend jaar het toezicht van de Europese banken op zich nemen. Jan Sijbrand en Danièle Nouy zijn de kandidaten voor de functie van hoofd bankentoezicht bij de ECB. Beiden zijn nu verantwoordelijk voor het bankentoezicht voor de nationale toezichthouderin. De Française zou volgens bronnen de voorkeurskandidaat zijn.

Nederlander mogelijk chef bankentoezicht ECB

Jan Sijbrand

Voordat Sijbrand in 2011 toetrad tot de directie van DNB in was hij Chief Risk Officer bij NIBC Bank. Daarvoor werkte hij 11 jaar bij ABN AMRO in diverse functies als Head of Market Risk, Head of Risk Management, Global Head of Derivatives Trading, Structuring and Marketing, Head of Global Markets Europe. Ook was hij werkzaam bij Rabobank en Shell.

Jan Sijbrand is sinds 1 juli 2011 directeur van DNB. Sijbrand is verantwoordelijk voor het toezicht op banken en het toezichtbeleid. Daarnaast is Sijbrand lid van het curatorium voor het postgraduate programme Treasury Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.