Jos ter Avest nieuwe directeur ABN AMRO MeesPierson

04 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Jos ter Avest is per 1 december 2013 de nieuwe algemeen directeur van ABN AMRO MeesPierson. Hij volgt Frans van Lanschot op die per dezelfde datum aan de slag gaat als senior adviseur voor de Raad van Bestuur. Ter Avest is nu nog verantwoordelijk voor de markets en clearing activiteiten van ABN AMRO.

Jos ter Avest

Na zijn studie bestuurskunde aan de Universiteit Twente kwam Jos ter Avest in 1985 in dienst bij ABN AMRO. In de 28 jaar dat hij nu werkzaam is voor de grootbank heeft hij een brede ervaring opgedaan binnen het zakelijke en private banking segment. Zo was hij tussen 2000 en 2007 General Manager Private Banking. Vanaf 2008 is Ter Avest General Manager Global Markets. In deze rol is hij onder andere verantwoordelijk geweest voor het vernieuwen van de dealingroom en de integratie van Fortis Markets in ABN AMRO. Daarnaast is hij commissaris geweest bij de private banking dochtenondernemingen Bethmann Bank en Banque Neuflize en voorzitter van de raad van commissarissen van ABN AMRO Clearing Bank.

“Jos is een zeer ervaren bankier en private banker. Ik ben blij met zijn benoeming", aldus Chris Vogelzang, lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor Retail & Private Banking.

Jos ter Avest - ABN AMRO MeesPierson

Frans van Lanschot

Na de integratie van ABN AMRO en Fortis werd Frans van Lanschot verantwoordelijk voor ABN AMRO MeesPierson. Onder leiding van Frans van Lanschot werd ABN AMRO MeesPierson onlangs benoemd tot de beste private bank van Nederland.

"Ik ben Frans erkentelijk voor de succesvolle wijze waarop hij onder andere de integratie heeft geleid en de nieuwe dienstverlening voor beleggen heeft ingevoerd", aldus Chris Vogelzang.