NIBC topman Jeroen Drost stapt volgend jaar op

04 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Jeroen Drost, CEO NIBC, heeft vandaag aangekondigd dat hij de bank zal verlaten na de komende algemene aandeelhoudersvergadering in 2014. Drost heeft de beslissing en de timing van zijn vertrek genomen na overleg met de Raad van Commissarissen, die is gestart met het zoeken naar een opvolger.

Transformatie NIBC bijna voltooid

"De transformatie van de bank sinds de crisis is grotendeels afgerond en ik denk dat na de bank zes jaar geleid te hebben, het een natuurlijk moment is de leiding over te dragen", licht Jeroen Drost zijn beslissing toe. "Door deze beslissing nu te nemen, heeft de Raad van Comissarissen voldoende tijd om de opvolging in goede banen te leiden. Ik kijk er naar uit om met mijn team samen te werken gedurende dit laatste hoofdstuk van mijn carrière bij NIBC".

Jeroen Drost vertrekt bij NIBC

Drost doorslagggevend in transformatie NIBC

"Ondanks dat de raad van commissarissen het spijtig vindt dat Jeroen heeft besloten NIBC te verlaten, zijn we verheugd dat hij de komende maanden nog aanblijft ", zei Wim van den Goorbergh, voorzitter van de raad van commissarissen. "Jeroen's leiderschap is beslissend geweest in het transformeren van NIBC naar de sterke en goed gekapitaliseerde bank die het nu is. Ik wil hem bij deze alvast hartelijk danken voor zijn belangrijke bijdrage aan de bank".

Op solide koers in moeilijke tijden

Chris Flowers, CEO van J.C. Flowers & Co (NIBC is eigendom van een consortium van internationale financiële instellingen georganiseerd door private-equity-investeerder J.C. Flowers & Co), zei: "Namens J.C. Flowers en de aandeelhouders wil ik Jeroen Drost danken voor zijn leiderschap de afgelopen zes jaar. Jeroen was een sterk leider en partner, die NIBC op bekwame wijze door een moeilijke periode in de financiële markten heeft geloodst en de bank op een solide koers voor de toekomst heeft gezet".