Deutsche Bank sluit vijf Nederlandse lokale kantoren

01 november 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Deutsche Bank zal in 2014 vijf van haar acht kantoren in Nederland sluiten. De sluiting van de kantoren is een gevolg van de nieuwe strategische koers waarmee de bank zich focust op de grotere zakelijke klanten in Nederland met een kleinere gestroomlijnde organisatie.

Afbouw van klantenportefeuille

In december 2012 maakte Deutsche Bank bekend dat ze haar strategische focus aanscherpt en de organisatie zal stroomlijnen. De maatregelen die voortvloeien uit deze aangescherpte focus hadden gevolgen voor de kleinere zakelijke klanten van de Duitse bank. De bank heeft dit klantsegment actief afgebouwd. Niet altijd zonder slag of stoot. Zo heeft een aantal agrarische vakbonden besloten om een meldpunt op te zetten voor klachten over Deutsche Bank.

Volgens Deutsche Bank verloopt de reorganisatie momenteel volgens plan. Ruim tweederde van de betrokken klanten is al overgestapt naar een andere bank.

Deutsche Bank sluit kantoren

Concentratie werkzaamheden op 3 kantoren

Vanaf 2014 zal Deutsche Bank haar diensten vanuit drie kantoren gaan aanbieden. Vijf lokale kantoren sluiten in de loop van 2014 hun deuren. Het betreft de kantoren in Zwolle, Groningen, Arnhem, Den Haag en Utrecht. De werkzaamheden van deze kantoren worden geconcentreerd naar de regionale kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Vanuit de drie overgebleven kantoren richt Deutsche Bank zich op bestaande en nieuwe klanten in commercial banking en het institutionele en grootzakelijke segment, met dienstverlening op het gebied van bijvoorbeeld handels- en werkkapitaalfinanciering, international cashmanagement en structured finance.

Verlies aan arbeidsplaatsen

De integratie van vijf lokale kantoren leidt tot het verlies van arbeidsplaatsen. Deutsche Bank heeft de ondernemingsraad en de vakbonden in Nederland geïnformeerd. Er is een sociaal plan van kracht. Om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat is niet bekend.