Deutsche Bank stroomlijnt haar Nederlandse organisatie

12 december 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Vanaf 2013 zal Deutsche Bank in Nederland haar efficiency gaan verbeteren door de strategische focus aan te scherpen en de organisatie te stroomlijnen.

De bank die zich in Nederland richt op commercial en private banking maakte vandaag de voorgenomen reorganisatie bekend. De maatregelen houden rekening met de economische situatie en de gewijzigde regelgeving waar de financiele sector mee te maken heeft en hebben betrekking op de bedrijfsonderdelen van Deutsche Bank in Nederland die de MKB-markt en Mid Cap markt bedienen.

Deutsche Bank zal zich op de Nederlandse MKB en Mid Cap markt nog sterker focussen op bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan handelsfinanciering, ondersteuning voor internationaal betalingsverkeer en andere hoogwaardige financiele vraagstukken. Dit leidt in 2013 tot een samenvoeging van regionale bankkantoren en het verlies van arbeidsplaatsen. Deutsche Bank heeft de ondernemingsraad en de vakbonden in Nederland geinformeerd. Er is een sociaal plan van kracht.

De voorgenomen maatregelen in Nederland liggen in lijn met de aspiraties van Deutsche Bank wereldwijd om in de komende jaren de complexiteit en dubbelingen in de organisatie te verminderen.