ING, ABN AMRO en Rabobank winnen diverse M&A awards

21 december 2016 Banken.nl 4 min. leestijd

De afgelopen weken is de M&A tak van ING bekroond met verschillende prijzen. Tijdens de jaarlijkse Dutch M&A Awards van Alex van Groningen won ING de prijs voor Best Dutch M&A House en won ING-bankier Laetitia Thate de award voor Best Aquisition Finance Banker. ABN AMRO en Rabobank wonnen ieder één prijs. Eerder werd ING ook al verkozen tot Benelux M&A Financial Adviser of the Year 2016 door Mergermarket.

Ieder jaar worden goed presterende financiële instellingen en andere zakelijke dienstverleners die zich specialiseren op het gebied van fusies en overnames in het zonnetje gezet tijdens verschillende award- en prijsuitreikingen. Twee van deze jaarlijkse events zijn de Dutch M&A Awards van Alex van Groningen en de Europese M&A Awards die worden georganiseerd door Mergermarket. Voor de Nederlandse prijsuitreiking wordt er een combinatie gemaakt van de M&A league tables en de stemmen van managers, investeerders en adviseurs uit het Nederlandse bedrijfsleven in een uitgebreid onderzoek. Voor de awards van Mergermarket wordt een shortlist van M&A partijen beoordeeld op de complexiteit van de door hen begeleide fusie- en overnametransacties en de creativiteit van hun advieswerk. De shortlist wordt opgesteld aan de hand van de league tables van Mergermarket.

ING, ABN AMRO en Rabobank winnen diverse M&A awards

ING is tijdens de twee jaarlijkse prijsuitreikingen meerdere keren in de prijzen gevallen. Bij de Europese awarduitreiking van Mergermarket is ING gekozen tot Benelux M&A Financial Adviser of the Year 2016. Tijdens de Nederlandse prijsuitreiking betrad ING twee keer het podium om een award in ontvangst te nemen. De bank werd opnieuw uitgeroepen tot Best Dutch M&A House, terwijl Laetitia Thate, Head of Acquisition Finance bij ING, voor het tweede jaar op rij de award voor Best Aquisition Finance Banker kreeg.

“We zijn heel blij met deze erkenning”, zegt Robert Specken, Head of Corporate Finance M&A Nederland. “Om onze klanten in de Benelux optimaal te bedienen, streven we ernaar om buitengewoon goede kwaliteit te leveren. Nederlandse klanten hebben daarbij veel baat bij het voortdurend groeiende internationale netwerk van ING.” Volgens Specken speel ING daarnaast goed in op de veranderende aard van de M&A-markt in Nederland. “De Nederlandse M&A-markt wordt steeds breder, diverser en internationaler en ING zorgt dat haar model daarop aansluit. Het is een zeer prettige opsteker voor ons team dat deze benadering wordt bekroond met awards door zowel de Europese prijs van Mergermarket als de Nederlandse prijs van Alex van Groningen”, sluit hij af.

Naast ING vielen tijdens de Dutch M&A Awards ook ABN AMRO en Rabobank in de prijzen. Chris van Schuppen, Head of Equity Capital Markets bij ABN AMRO, kreeg de prijs voor Best ECM Banker. Het is het tweede jaar op rij dat hij de prijs in ontvangst neemt. Van Schuppen: “Afgelopen jaar was in algemene zin een sterk jaar voor de zakelijke tak van ABN AMRO met veel transacties met grote corporate klanten. Op de markt voor beursgangen was ook veel activiteit en we zijn zeer trots dat we deze specifieke industrie award hebben gewonnen, dankzij de sterke prestatie van onze gehele equity franchise. Graag bedank ik onze klanten voor hun vertrouwen in ABN AMRO.” Peter de Kluijver, Director Acquisition Finance bij Rabobank de prijs voor Best Young Talent mee naar huis kreeg.