Financial Marketing Award 2013: 35 marketinginovaties

23 oktober 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 3 december 2013, tijdens de 19de ‘Nationale Dag Financiële Marketing’, worden de ‘Financial Marketing Award 2013’ uitgereikt. De award wordt uitgereikt aan een marketingconcept in de financiële wereld waar de maatschappij echts iets aan heeft. Op de longlist staan zo’n 30 bedrijven, waaronder initiatieven van Achmea, Knab, de Financiële Coöperatie, ING, Rabobank, Triodos Bank en Van Lanschot. Ook ‘The Social Banker 2.0’, een initiatief van KPMG gericht op de bancaire sector, behoort tot de mogelijke kanshebbers.

Jaarlijks gaan initiatiefnemers van de award – VVP en For All Finance – op zoek naar financiële marketingparels. Vorig jaar werd de ‘Financial Marketing Award’ (FMA) gewonnen door Onderling.nl, een initiatief van FBTO. Eerdere winnaars zijn onder meer: SNS Bank, De Hypotheekshop, ASN Bank, Rabobank en InShared.

De jury* heeft inmiddels samen met de zogenaamde FMA-spotters** de longlist voor de 2013 editie bekendgemaakt. Een overzicht van de longlist, in willekeurige volgorde:

 Achmea De Financiële Coöperatie   Ohra mobiel verzekeren
 Kroodle Time Bank   Clinkle
 Anno12 Independer   Kredio, Flinqer
 Exchanghibition Bank
SnappCar   Moneyer
 Finext Qoin   ING hypotheek stresstest
 The Social Banker 2.0 (KPMG)
NewB   1miljoenwatt
 Kunstreservebank Degiro   Fair deal advies
 Interpolis Van Lanschot
  Ibeo
 Rabobank Giveshop   Delavoorelkaar
 Knab Ons geld
  Hubrien Meijaard
 De Haagsche Ooievaar
Windwissel   Contaqt
 De Dam
Triodos hypotheek
 

 

Ook zijn 'ridders’ en ‘amazones’ bekendgemaakt, marketing professionals die in het afgelopen jaar een verschil hebben gemaakt binnen de financiële sector. Het betreft: Dirk Bezemer, Marcel de Berg, Felix Rottenberg, Douwe Dijkstra, Wilma de Bruijn, Robert Rubinstein, Igor Kluin, Bernard Lietaer, Redactie VPRO Tegenlicht, Cees Grimbergen, Frederike Hegger, Joris Luyendijk en de Broodfondsmakers André Jonkers, Biba Schoenmaker en HaikoLiefman.

Op dinsdag 20 oktober komen de jury en FMA-spotters in Amsterdam bijeen om de longlist-kandidaten door te nemen en de shortlist samen te stellen.

FMA

* De jury bestaat uit: voorzitter Kim Cramer (BR-ND), Cornelie van Bergenhenegouwen (ex Reaal, ex STV), Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab en Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen), Krijn Schuurman (InterimIC en IPAN) en Arjen Bijlsma (NIMA).

** De FMA-spotters zijn: Marieke van Zuien (BNP Paribas Cardif), Marleen Janssen Groesbeek (Platform Pure Winst), Jelle Bartels, Ivo Valkenburg, Alexander Koene (BR-ND) en Helen Toxopeus (Economy Transformers).