ING, Binck en Van Lanschot beste financiele websites

22 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Heineken heeft van alle Nederlandse beursfondsen de beste financiële website. Op #2 en #3 staan chemiebedrijf DSM en Shell, de koploper van afgelopen jaar. Dit blijkt uit onderzoek van internetadviesbureau Jungle Minds uitgevoerd in opdracht van Het Financieele Dagblad voor de ‘FD Henri Sijthoff-prijs’*. In de top 40 staan 3 banken: ING, BinckBank en Van Lanschot

ING is met een totaalscore van 67% de best presterende bank in de Top 40. Vorig jaar stond ING nog op de zesde plek. BinckBank en Van Lanschot zijn de twee overige banken in de lijst, op respectievelijk plek 29 en 30. Grootbanken ABN AMRO, Rabobank en SNS REAAL zijn niet meegenomen in het onderzoek omdat ze niet genoteerd staan aan de beurs.

Een overzicht van de top 40 bedrijven:

Beste Financiele Website

De FD Henri Sijthoff-prijs wordt op donderdag 14 november uitgereikt aan Heineken.

Onderzoeksmethodiek

Jungle Minds beoordeelde in juli en augustus de online financiële communicatie van beursgenoteerde ondernemingen. Er werd gekeken naar twee factoren: enerzijds de kwaliteit van de website als geheel en anderzijds de toegankelijkheid van specifieke content voor verschillende stakeholders. De top 40 bedrijven zijn opgenomen in de 2013 editie van het onderzoeksrapport ‘Benchmark Financiële Communicatie’.

* Sinds 1954 reikt het FD jaarlijks de ‘FD Henri Sijthoff-Prijs’ uit, met als doel het stimuleren van betere financiële communicatie en rapportage door ondernemingen. Aanvankelijk gold de prijs als onderscheiding voor het beste papieren jaarverslag, sinds 2002 is ook de informatievoorziening die via de corporate website plaatsvindt een belangrijk onderdeel in de jurering.